Ohal nedeni ile iş yerime yakın kolluk kuvveti noktası.
İyi çalışmalar;İşyerimin 50 metre yakınında polis ve jandarma yol kontrol noktası vardır bu kontroller 3 yıla yakındır devam etmektedir,15 temmuz darbe girişiminden sonra kontrol noktası kulübe haline dönüştürülerek 24 saat ve sürekli olarak devam etmektedir.Bimer kaymakamlık emniyet nereye başvurduysam sonuç alamadım,iş yerimde tekel maddeside olduğundan dolayı müşterilemizin neredeyse %80 kısmı kontrol noktasından çekinerek artık iş yerimize gelmemektedir,ben bu durumda ohal madurumu oluyorum yada yapacak bir şey yok deyip iş yerimizi kapatmamızmı gerekli,başvuracak bir merci varmıdır bilmiyorum ve cevaplarınızı bekliyorum. bu konuyu bu idare hukuku kısmında paylaşmam doğrumu onuda bilmiyorum,saygılar dileyerek cevaplarınızı bekliyorum.
Cevap: Ohal nedeni ile iş yerime yakın kolluk kuvveti noktası.
OHAL döneminde bu haklı şikayetlerinize merci bulamazsınız maalesef. Dava açsanız sizin için güvenliği tehdit edileceği gerekçesiyle talebiniz reddolunur. Dua edin de ulu reis ohali daha ne zamana kadar uzatacağı konusunda bilgi ve fikir sahibir.
Cevap: Ohal nedeni ile iş yerime yakın kolluk kuvveti noktası.
Bu yakınmanızdan ben şu sonucu çıkartıyorum:
İşyerimin tekel bayii olması nedeni ile bira vb alkollü içkiler satıyorum. Gelen müşterilemin çoğu araçlarıyla buraya alkollü olarak gelir ve alkollü içki alır giderlerdi. Şimdi bu kontroller nedeniyle direksiyon başında alkollü yakalanmaktan çekinen müşterilerin çoğu gelmez oldu.
Durum herhalde bu şekildedir. Aksi halde neden polis ya da jandarma kontrolundan geçmekten çekinsinler?
Bundan şikayet edecek de yargı yoluna başvuracak da bir şey yok ortada. Keşke yeterli personel olsa kontroller artsa da trafik canavarlarına dur denilebilse.
Ayrıca bahsettiğiniz gibi bir mağduriyetiniz de söz konusu değil. Asıl mağdur olacaklar sattığınız alkollü içki ile şarhoş olduktan sonra direksiyon başına geçip başkalarının canını malını yakacak olanlardır bence.
Kimse yanlış anlamasın alkol kullanana kesinlikle karşı değilim. Herkes dilediği kadar içebilir. Karşı olduğum yasal sınırın üzerinde alkollü olarak direksiyon başına geçilmesidir.