Limited şirketin kefaleti
Merhabalar. 2011 yılında kurmuş oldugumuz limited şirketin imza yetkilisi ortagımız.2012 yılında sahibi oldugu şahıs şirketine ve sahibi oldugu diger limited şirketi adına iki bankadan kredi çekiyor.ve ortak oldugumuz şirketi muteselsil kefil yapıyor. (bilgim olmadan)2015 temmuz ayında tüm hisseleri uzerime Alarak tek kisilik limited şirket sahibi oluyorum.yaklaşık bir on gun önce tesadufen bankadan kefil oldugumu ogreniyorum ve kredi taksitlerinin gecikmeli oldugunu ogrenmiş bulunuyorum.yapmiş oldugum arastirmada..4 ayrı kredi kullanilmiş. 2016 da odeme guclugu cekmeye baslayinca bazilarini yapilandirmiş bazilarini döviz kredisini kapatarak Türk lirası kredisine cevirmiş.bazi taksitleri odemiş 2017 haziraninda aksatmaya başlamiş.
1.Banka kredileri verirken ortak olarak benden imza istememiş.
2.Banka kredileri yapılandırırken yada döviz kredisini kapatıp TL kredisine cevirirken kefaletimin yenilenmesini istememiş.
3.ödeme aksayınca Bankanın gönderdigi tebligatlar eski adresime krediyi ceken ortagimin isyerine göndermiş tebligatı sumen altı etmisler.durum ortaya cıkınca bana getirdiler.
4.şirket ana sözlesmesinde ortaga verilmiş özel kefalet yetkisi yok.
Bankanın verdigi cevap imza yetkilisi ortaginiz 5 milyon tl ye kadar ve 10 yıl sureli müteselsil kefalet verdi.10 yıllık süre dolmadı ve kefalet tutari aşılmadigi için yapılandırmada olsa yenileme olsada kefaletiniz sürüyor.
Bu durumda ne yapmalıyim yardımlarınızı bekliyorum.saygılar.
Cevap: Limited şirketin kefaleti
Eski ortağınız bu işe ne diyor?
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Eski ortağınız bu işe ne diyor?
merhabalar. Haklısın biraz zaman tanı haledecegim diyor.
Eski ortağınızla anlaşma imkanı varsa, bankanın şartlarını taşıyan başka bir kefil bulmak, rehin, ipotek veya teminat mektubu vermek yoluyla sizin kefaletinizi sonlandırabilir.
Dava konusunun pek çok ince detayı var, buradan alacağınız temel bilgiler davayı kazanmak için yeterli olmayacağından elinizdeki belgelerle bir avukata vekalet vermenizi tavsiye ederim.