Sanal Hesap İçin Dolandırıldım Tazminat mümkünmü.
Efendim cümletten merhabalar.
hesapların aracı olarak güvenilir satan bir sitenin komisyonu fazla olduğu için hesap numarasından halletmek üzere facebook üzerinden anlaştık. şahsa kaptırdığım para 45 tl 11'de komisyon verdim 56 tl param gitti. şahsı dava etmek için haklarımı sormak istedim. web kayıtları var. telefon numarası elimde sevgilisinin adı soyadı mevcut. kişiye tazminatta açabilirmiyim yoksa sadece ürün içinmi dava açabilirim. mümkün geliyorsa hapis alacak bir dava bile açmak istiyorum. akıllansın. yaşım 18 o ise 22. delikanlılık yaşta değilmiş bunu 50 liraya öğrendim. ben hukuku kullanacağım lütfen yardımcı olun değerli büyüklerim.
- - - Updated - - -
Acele ile yazınca hataların farkına vardım. kişi bana yatırmam karşılığında hesabı vaad ediyor. ben hepsini kayda aldım ve facebook üzerinde yazıştık. hesap para yatırma faturasıda elimdedir.
Cevap: Sanal Hesap İçin Dolandırıldım Tazminat mümkünmü.
Öncelikle bayağı yazım hatası olan bir metin olmuş ama bunu kendiniz fark etmişsiniz zaten. Mesele hukuk olunca apar topar iş yapılmaz. Sakin bir şekilde her şey detaylıca yazılır ve gönderilmeden önce okunarak kontrol edilir. İleride yazacağınız mesajlarda böyle yaparsanız alacağınız faydalı cevapların sayısı artar.
Gelelim konuya. Öncelikle bence 56 lira için yorulacağınıza değmez. "İnternette herkese güvenilmeyeceğini ucuz yoldan öğrenmiş oldum" diyerek bu konuyu kapatabilirsiniz. Bu işe girişecekseniz 50-60 lira için değil, hakkınızı savunmak için girişin. Çünkü masrafının kendisi zaten 50 lirayı üçe, dörde rahat katlar bu işlerin.
Şu noktada eğer mahkeme açmak isterseniz bunun size masrafı 15 lira başvuru harcı + 100 lira tebligat giderleri + 55 lira da faso fiso masrafları ile peşin harç hariç 180 lira olacak. O yüzden bence bu işe hiç girmeden onun yerine savcılığa şikayet edin. Yalnız buradaki gibi değil de güzel, detaylı ve (kusura bakmamanızı rica ederek söylüyorum) ergenlikten uzak bir tavırla anlatın derdinizi. Savcı kalkıp "Çoluk çocuğun işiyle uğraşıyoruz" derse sizin işinizi sallarsa, o zaman sizin için iyi olmaz tabi ki. Eğer şikayetçi olursanız ve bu şahıs ifade için karakola çağrılırsa size paşa paşa geri döner.
Saygılarla.
Cevap: Sanal Hesap İçin Dolandırıldım Tazminat mümkünmü.
Çok teşekkür ediyorum. ben savcılığa şikayet'i araştırayım.