Ödedigim Paradan Fazlasini Fatura Etmisler Farki Ödememi İstiyorlar
Bir mobilya bayisinden 4000tl indirim ile pesin odeme yaparak tum ev icin komple mobilya satin aldim. Faturayi istedigimde urun tesliminde vereceklerini soylediler. Mobilyalar elime ulasti fatura istedim. Fatura, urunlerde indirim yapılmamış gibi kesilmis. Bayi 4000tl farki da mahkeme yoluyla benden alacagini soyledi.
Ben odememi yapip alisverisimi tamamladiktan mobilyalarimi teslim aldim. sonradan boyle bir borc durumumun cikmasi dogru mudur?
Cevap: Ödedigim Paradan Fazlasini Fatura Etmisler Farki Ödememi İstiyorlar
4000 TL ödediğinize dair bir para makbuzu vs var mı elinizde?
Hayir Basri Bey
Basta anlastigimiz ucret 1450tl idi pesin odedim alisveris tamanlandi fakat fatura 1850tl olarak kesilmis
Satici urunleri yuksek indirimli dusuk fiyatli gosterip bizi kandirmis. Faturada urunlerin gercek fiyatini gostermis farki istiyor.
400 TL mi 4000 TL mi? Birinde farklı yazmışsınız öbüründe farklı.
Fatura tek başına borç kanıtı değildir. Hatta üzerinde imzanız yoksa kanıt değeri sıfırdır. Ancak bu siparişi verirken bir sözleşme imzaladınız mı? O sözleşmede siparişin fiyatı kaç lira geçiyordu? Parayı nasıl ödediniz?
Olay sadece bundan ibaret değil. Tabii eski konu üzerinden devam edilmediği için konuyu okuyanlar eksik değerlendirme yapabiliyor. https://www.hukuki.net/showthread.php...ht=#post601043
14500 odeme yaptim 18500 fatura edilmis yukarida hatali yazmisim
Saticiyla anlastigimiz zaman herhangi bir sozlesme imzalamadim sadece elimde imzasiz kasesiz bir siparis fisi var orada urunlerin listesi ve ederi 14500tl olarak yaziyor
Odemeyi aciklamaya mobilya diye belirterek saticinin hesabina havale etmistim