Sözleşme şartları yerine getirilmiyor
Şimdiden herkese iyi günler
Ben 23.08.2016 tarihinde işe girdim ve sonradan istihdam zorunlu personel olarak 04.10.2016 tarihinde 1 yıllık sözleşme yapıldı sözleşmemde 3500 lira maaş almam gerektiği yazıyor fakat benim maaşım 1850 ve şöyle de bir durum var sigortam asgari ücretten yatıyor yani banka hesabıma asgari ücret yatıyor geriye kalan ücreti işveren elden veriyor bu durumda iş mahkemesine davaya vermeyi düşünüyorum ama yasal sürecin nasıl olucağını ve tazminat hakkımın olup olmadığını öğrenebilir miyim acaba?
- - - Updated - - -
Yazımda belirtmemişim sözleşmem noter onaylı yapıldı
Cevap: Sözleşme şartları yerine getirilmiyor
Sıkça rastlanan bu durum hem tazminat hem de SSK açısından idari para cezasını gerektiren bir durum... Bölge çalışmaya şikayet ederseniz ssk primini eksik ödemekten dolayı soruşturma ve sonucunda ciddi para cezaları alabilirler.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim sgk ve bölge çalışmaya şikayet edeceğim fakat sözleşme hakkında ne yapabilirim bir tazminat davası açabilir miyim
Halen çalışmaya devam etmektesiniz, yani tazminatlık bir durum yok şu an.
Ücretinizin sözleşmede belirlenenden daha düşük ödenmesi ve sgk primlerinizin de gerçek ücretinizden daha düşük bir ücret üzerinden hesaplanıp ödeniyor olması nedeniyle sözleşmenizi feshedersenşiz, açacağınız davada gerçek ücretinizi de ıspatlamanız durumunda ödenmeyen farkları ve kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.