Ortaklıktan ayrıldıktan sonra da ticari krediden mesul muyum?
2007 senesinde yuzde 10 hisse ile ortak olduğum limited şirket bankadan bir miktar gayrimenkul teminatı ve müşteri çekleri vererek kredi kullanmıştı ve ben de hissem az olmasına rağmen ortak olarak sözleşmeye imza atmıştım.2008 senesinde ortaklıktan ayrıldım bu limited şirketten.
Yirmi gün evvel varlık yönetimden arandım ve bu borçla alakalı ödeme talep ettiler.2010 senesinde ödeme emri çıkarmışlar ama bana hiçbir evrak gelmedi, e-devletimde de hiç bir zaman böyle bir dava gözükmedi ve şu anda da gözükmemekte.Telefonla aramayı bıraktılar ama icra müdürlüğüne gittim dosyayı sorgulamak için, dosya bulunamadı ve mahzende olabileceği söylendi dairedeki görevliler tarafından.Şimdilik arayan da yok tekrar ama huzursuz oldum.
2010 senesinden beri yürütülen bu davada neden şimdi aramalara başladı varlık yönetim bana daha önce hiç bir aramada ya da ihbarnamede bulunmamalarına rağmen? Başım ağrıyacak mı?
Bana ne yapmam gerektiği ile alakalı yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Ortaklıktan ayrıldıktan sonra da ticari krediden mesul muyum?
Varlık Yönetim Şirketlerine devredilen fon alacakları için zamanaşımı 20 yıldır.
Bu tip alacaklar batan bankadan TMSF'ye, TMSF'den varlık yönetim şirketine temlik edildiği için icra takibinin açılması zaman alır.
2010 yılında sizin kredi sözleşmesindeki adresinize tebligat çıkarmış ve muhtemelen muhtara tebliğ olmuş olmalı.
Bu kadar zamanda faiz de işliyor. Bu yüzden borcun peşine düşmeniz lehinize olacaktır.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Varlık Yönetim Şirketlerine devredilen fon alacakları için zamanaşımı 20 yıldır.
Bu tip alacaklar batan bankadan TMSF'ye, TMSF'den varlık yönetim şirketine temlik edildiği için icra takibinin açılması zaman alır.
2010 yılında sizin kredi sözleşmesindeki adresinize tebligat çıkarmış ve muhtemelen muhtara tebliğ olmuş olmalı.
Bu kadar zamanda faiz de işliyor. Bu yüzden borcun peşine düşmeniz lehinize olacaktır.
Yusuf Bey,
Çok teşekkür ederim yanıtınıza ama dosya bana telefon açıyorlarsa neden mahzende, bana açılmış bir dava yok sanırım halen çünkü olsa edevletimde olurdu ihbarname elime geçmediyse.Ortaklıktan ayrılmış olmam borctan beni kurtarmıyor anladığım kadarıyla.Ortaklık hissemin düşük olması da borca hissem kadar etki etmiyor ve tamamından mesulum şu halde.12 Nisan 2010 da banka ilamsız takiplerde ödeme emri çıkartmış, bunu eski ortaktan buldum.Ama beni neden hiç aramamış banka ve sanırım sonra varlık yönetime devrolmuş.Varlık yönetim mahzenden dosyayı çıkartıp dava sürecine başlayacak anlamına mı geliyor ? Kusura bakmayın başınızı ağrıttım.
"12 Nisan 2010 da banka ilamsız takiplerde ödeme emri çıkartmış, bunu eski ortaktan buldum."
demişsiniz. İlamsız takip için bankada sizin şirket adresiniz bulunduğu ve yeni durumu bankaya
yazılı olarak bildirmediğiniz için şirket adresine tebligat çıkarılmış ve kesinleşmiş olabilir.
Dosya temlik alan varlık yönetim şirketi tarafından 20 yıllık zamanaşımı süresinde her an yeniden canlandırılabilir.