Bir Emlakçının içeride kalan son bakiyesini alması
Merhaba,
Ben emlak işiyle uğraşmaktayım bundan yaklaşık 6 ay öncesinde kiraya vermiş olduğum bir müşteriden 400 tl gibi bir bakiye kaldı. Bunu istediğim halde hakkım olduğu halde vermemekte bu anlamda nasıl ve nereden ihtar çekerek parayı alabilirim. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Cevap: Bir Emlakçının içeride kalan son bakiyesini alması
Fatura kestiniz mi müşteriye emlak için
Elinizde alacağınıza ilişkin ne tür belgeler var? Örneğin sizden hizmet alan kişi ben hizmeti aldım, bedelini de tamamen ödedim derse bunun aksini kanıtlayabilecek durumda mısınız?
Alıntı:
me3met rumuzlu üyeden alıntı
Fatura kestiniz mi müşteriye emlak için
Hayır maalesef bir fatura kesmedim.
Alıntı:
Av.Ahmet KARAVELİOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Elinizde alacağınıza ilişkin ne tür belgeler var? Örneğin sizden hizmet alan kişi ben hizmeti aldım, bedelini de tamamen ödedim derse bunun aksini kanıtlayabilecek durumda mısınız?
Kira kontratı mevcut yani ev sahibinde. Fakat adamın eksik kalan bakiyesi ile ilgili olarak bir makbuz yada bir belge bulunmamaktadır.
Hocam emlakcılıkta yenisiniz sanırım çok 400ler gider sıkıntı yapmayın işinizi sağlam yapın
Alıntı:
focusemlak rumuzlu üyeden alıntı
Kira kontratı mevcut yani ev sahibinde. Fakat adamın eksik kalan bakiyesi ile ilgili olarak bir makbuz yada bir belge bulunmamaktadır.
Kira kontratı ile hizmet bedelini eksik aldığınızı ispatlayamayacağınızı siz de biliyorsunuz. Kendiliğinden vermediği sürece artık bunu almanız mümkün değil gibi.
Bundan sonra hizmet sözleşmenizi sağlam yapın. Hizmet bedeli ne kadar, ne kadarı alındı ne kadarı kaldı gibi ayrıntılara önem verin. Faturasını da kesin.
Neyse ki meblağ çok yüksek değil. Geçmiş olsun.