Dosyaya Yatan Paranın Alacaklının Banka Hesabına Gönderilmesi
Merhaba,uyap'tan sorgulama yaptığımda borçlunun borcunu ödediğini gördüm,2 iş günü geçmesine rağmen yatan para banka hesabıma geçmedi hala,takip başlatırken banka hesap bilgilerimi de vermiştim.İcra müdürlüğüne gidip herhangi bir işlem yapmama gerek varmıdır?
Son olarak uyap sorgusunda borçlunun fazla miktar ödediği görülüyor,bu ödenen fazla miktarın akıbeti ne olacak?
Teşekkürler.
Cevap: Dosyaya Yatan Paranın Alacaklının Banka Hesabına Gönderilmesi
Dosyanın kapanması için size olan ana para borcunun yanı sıra harç ve masrafların da ödenmesi gerekir.
Eğer ödenen miktar bundan da fazla ise, borçlu icra dairesine başvurarak kapak hesabı yaptırabilir ve artan bakiyeyi iade alabilir.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Dosyanın kapanması için size olan ana para borcunun yanı sıra harç ve masrafların da ödenmesi gerekir.
Eğer ödenen miktar bundan da fazla ise, borçlu icra dairesine başvurarak kapak hesabı yaptırabilir ve artan bakiyeyi iade alabilir.
Merhaba,
Alacak miktarım 1085 TL
Masraf: 31,40
Tahsil Harcı:49,37
Yatan Para:1200 TL
Bakiye Borç:-34,23 TL olarak gözükmekte
Sanıyorum fazla para borçluyu ilgilendiriyor,peki bu fazla para benim asıl alacağım ücreti etkiler mi,yani ben hemen alacağımı alabilir miyim?
İcra dairesinin dosyaya yatan para üzerindeki işlemi hakkında bir bilgi verebilir misiniz,kaç gün içerisinde hesabıma gönderilir ücret?
İyi günler. Ben bana borcu olan arkadaşım için ilamsız icra takibinde bulundum itiraz etmedi borç kesinleşti yaklaşık iki yıldır dosya açık görünüyor fakat para yatmıyordu bana. İcra dairesine gittiğimde bana paranın yattığını söylediler incelediğimizde paranın borçludan kesildiğini fakat alacaklı olan bana yatmadığını borçludan kesilen paranın tekrar borçlunun hesabına yattığını tespit ettik. Benden bununla ilgili bir dilekçe aldılar yapılmış bir hata varsa düzeltilip paranın tarafıma yatırılmasını talep ettiğimi belirttim sizce bu hatayla ilgili ne yapabilirim ya da yapmalıyım. Yaklaşık 12 aydır para yatmış fakat bu paralar bana gelmemiş fikir verirseniz sevinirim.
İyi günler. Borç verdiğim bir arkadaşıma ilamsız icra takibi başlattım itiraz etmedi borç kesinleşti. Ara ara sordum sıra olduğu söylendi bana. Son bir yıldır hiç sormadım tam iki yıl oldu başlatalı ve dosya açık görünüyordu.
İcra dairesine gidip ne zaman sıra geleceğini sorduğumda bana paranın yattığı söylendi bende hiç para gelmediğini belirttim incelediler ve paranın yattığı ibanı bana verdiler. Borçlu kişinin maaşından kesilen paranın tekrar borçlu kişinin hesabına yattığını tespit ettik. kişinin hesabının bulunduğu bankayla görüştüler sonuç olarak blokeli o banka hesabında bu yatan paraların biriktiğini söylediler bankayla görüşüp bu parayı o hesaptan çekip dilekçeye istinaden tekrar bana yatıracaklarını söylediler.
Yani 12 aydır para kesilip benim adıma diye borçlu kişinin hesabına yatırılmış ben bu konuda hukuki olarak ne yapabilirim fikir almak istedim teşekkür ederim.