Merhabalar ;
Yaklaşık 1-2 ay önce ilamsız icra takibiyle ilgili bir konu açmıştım . Bir firma beni icraya vermiş 805 tl bir alacak istemişti. Ben de bu icra dosyasına itiraz ettim. Daha sonra karşı taraf beni arayıp uzlaşmaya yoluna gidelim dedi . Bende yarısını öderim diyerek uzlaşabiliriz dedim. Ve uzlaşma bu şekilde oldu. Dün yarı parasını yatırıp makbuzun resmini karşı tarafa yolladım . Karşı taraf da İbraname yazıcaz ve sonra gidip dosyanızı kapatabilirsiniz dedi . İbraname şu şekilde :
16,icra müdürlüğünün yukarıda belirtilen esas numaralı takibinde borçlu borcuna karşılık iş bu icra esas olmak üzere herhangi bir hak ve alacağımız kalmamıştır. icra harçları ve giderleri borçluya ait olmak koşuluyla ibra ediyoruz . İcra dairesi adli ve idari birimlerde doğacak tüm harç ve masraflar borçluya ait olacaktır. açılmış icra dosyasından feragat doğacak harçların borçlu tarafından yatırılması şartı ile yapılacaktır. Borçlu iş bu borçlu ile hiç bir hak ve talepte bulunamayacağını her türlü dava ve şikayetten vazgeçtiğini ,gerek firmaya gerek avukata ve yetkilendirdiği avukatlara da ibra ettiğini kabul ve beyan eder.
Şimdi bu ibranameye göre ben dosyamı kapatmak için sadece kapak ücreti mi ödücem yoksa farklı ücretler de ödeyecek miyim ?
Teşekkürler .