Davalı anlaşmalı boşanmayı temyiz ederse
Eşimle kasım ayında anlaşmalı boşandık ve davayı o açtı.Nisan ayına kadar aynı evde yaşamaya devam ettik.Eşim beni tekrardan deneriz eğer düzelirse davayı geri çekeriz diyerek boşanmaya ikna etti.Nisan ayında evden ayrıldı ve ağustosta gerekçeli kararı aldı.Ancak ben bu süreç içerisinde psikolojik olarak çok yıprandım ve boşandığım için çok pişman oldum.Davayı açan eşim ve tekrar barışmaya yanaşmıyor.Gerekçeli karar elime ulaştı ve temyiz etmek istiyorum.Bu şartlarda bir işe yarar mı lütfen acil cevap bekliyorum.
Cevap: Davalı anlaşmalı boşanmayı temyiz ederse
Boşanma hükmüne karşı süresi içinde istinaf yoluna başvurabilirsiniz.
Bu durumda davanız çekişmeli boşanma davası olarak görülür.
Boşanmayı engellemez, geciktirir. Bu süre içinde eşinizi vazgeçmeye ikna edip edemeyeceğinizi siz değerlendirin.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için .
Arkadaşım giden gitmiştir.
ben 10 aylık evliyim ve 40 gündür eşimden ayrıyım.
Bilmiyorum ne derece ikna edebilirsin ama bence sadece yıpranırsın, evlilikte herşey olabilir ama bir kere ayrılma lafı oldu mu gerisi geliyor.
Bizde protokolleri imzaladık avukata vermiş sözde dava açılmış ama ben e devletten felan göremiyorum.
sanırım bayramdan sonra dava olacak bence kendini yorma hiç
psikolojisi bozuk bir adam ne derece sana akıl verebilir ama seni çok iyi anlıyorum
İnsan emek verdiği için bazı şeyleri hazmedemiyor maalesef.Arkasını dönüp ne hali varsa görsün diyemiyor.Siz de haklısınız.Zaten benim de artık yapabileceğim son şey bu.Gerisi yargıtaydan gelecek cevaba bağlı.