Elektrik-Elektronik müh. kazandım. Yeterli Gelirim yok. Babam nafakayı ödemeyi reddetti...
İyi günler,
19 yaşındayım. 2000 yılında annem ve babam boşandı. Bu tarihten itibaren velayet anneme verildi ve babam o tarihten itibaren hiçbir şekilde ilgilenmedi ve maddi bir yardımda bulunmadı. Bu süre boyunca annemin emekli maaşı ile geçinmek zorunda kaldık. Şiddetli geçimsizlik olduğundan ve aileler arası problem görüldüğünden annem 2014 yılına kadar hiçbir talepte bulunmadı. 2014 yılında benim ısrarım sonucu nafaka davası açıldı ve 500 tl bağlandı. Bu davada haliye ben müdahil olmadım. Ancak avukat arabulucuk yaparak 500 tl anlaşılmış üstelik enflasyon artırımı belirtilmemiş. Bu sene itibarıyla babama üniversiteye geçtiğimi elektronik okuduğumu belirttim ve bu paranın şehir dışında olacağımdan yetmeyeceğini söyledim .Enflasyon kadarını hesaplayıp 750 tl istedim. Vermeyeceğini söyledi.
Ben de dava açmak istiyorum. Annem hiçbir şekilde bu işe dahil olmayacağını avukat ücretlerini ödemeyeceğini belirtti.
Nasıl bir dava açmalıyım dilekçe mi vermeliyim? babamın 3 taşınmazı 3000tl üzerinde emekli maaşı ve hak talep etmeme için diğer kardeşlerinde biriktirdiği paralar olduğunu biliyorum. Gerçekten hukuki bir yardıma ihtiyacım var.Ücretsiz avukat talep edebilir miyim barodan? Tek başıma halledebilir miyim? Lütfen yardımcı olun...
Cevap: Elektrik-Elektronik müh. kazandım. Yeterli Gelirim yok. Babam nafakayı ödemeyi reddetti...
Reşit bir kişi olarak nafaka davasını siz veya avukatınız açacaksınız.
"hak talep etmeme için diğer kardeşlerinde biriktirdiği paralar olduğunu biliyorum. " ile neyi kastettiğinizi anlamadım.
Ancak tahminim nafaka için en iyi ihtimalle enflasyon oranında artış kararı çıkar, fazlası çıkmaz.
Adli yardım konusunda bilgileri aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:
https://ateskan.wordpress.com/2017/0...aydalanabilir/