Davayı Kazandım Tarafıma Ürün Mü Gönderilecek Yoksa Ücreti Mi?
Bir Siteden Uygun Fiyata Ürün Almıştım Fakat Ürünü Tarafına Göndermemişlerdi. Bende Bu Konuda THH Başvurdum Ve Sonuçta Sipariş Edilen Ürünün Tüketiciye İadesine Diye Kara Verildi.
Bu Durumda Ürünün Tarafıma Verilmesi Mi Gerekiyor?
Ürünü Tarafıma Vermediği Durumda Olur Da İcralık Bir Durum Olursa Fiyat Olarak Piyasa Fiyatı Mı Geçerli Olur Yoksa Uygun Fiyata Aldığım Tutar Mı?
Cevap: Davayı Kazandım Tarafıma Ürün Mü Gönderilecek Yoksa Ücreti Mi?
Ürünün piyasa fiyatı ile uygun fiyat dediğiniz rakam arasında uçurum mu var?
Nedir rakamlar?
Evet Uçurum Var.. Aldığım Ürünün Piyasa Fiyatı 60-70 Civarı Olabilir. Ben İse 1 TL'ye Almıştım.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ürünün piyasa fiyatı ile uygun fiyat dediğiniz rakam arasında uçurum mu var?
Nedir rakamlar?
bir de şöyle düşündüm. fiyat ne kadar düşük olsa bile icra yoluna gidildiginde avukattır, dosya masrafıdır bu karşı tarafa ürün fiyatından daha fazlaya patlamakta. ürünü vermeyi tercih edebilir sanırım?
Hakem heyeti kararını tam olarak yazabilir misiniz?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Hakem heyeti kararını tam olarak yazabilir misiniz?
https://i.hizliresim.com/8dJdNa.jpg
ürünü sipariş vermiştim fakat ürünü göndermemişlerdi.
Bugün karşı tarafa sorduğumda sonucun ellerine ulaşmadığını söyledi.
bu kişi n11 üzerinden satış yapan biri ve ben n11 üzerindeki ve mesafeli satış sözleşmesindeki bilgiler ile karşı tarafı şikayet etmiştim.
kararın ellerine ulaşması gerekirdi şimdiye kadar.
bu durum beni zarara sokar mı?
bir yorumu olacak kişi yok mu?
karşı taraf kararın eline ulaşmadığını söylemekte. böyle bir durum mümkün müdür?
karara itiraz etme süreci de geçti.
Kararın eline ulaşmamış olması sizi bağlamaz. Elinizdeki karar ile icraya gidebilirsiniz.
Fiyatı yanlış girmişler ve sen fırsatçılık mı yaptın da altın yoksa ürün zaten bir kampanya vardı da herkes aldı sana ürün mü kalmadı onu anlamadım.
Şimdi firma bür ürünü zararına satış yapamayacağına göre bu tüketici hakem heyeti ile Ticaret huhuku çelişmiyor mu? Firma isterse buradan gidip karara itiraz edebilir diye düşünüyorum ki malı zararına satmaya zorlayan tüketici kanunu dolaylı şekilde hukuksuz bir ticaret yapılmasına sebep olmuş olmuyor mu?
Bir ürünün fiyatını yazmadan önce kontrol etmek zorundalar. Tüketiciden ürünün parasını almışlar. Üstelik siparişe onay verildiği an sözleşme kurulmuş sayılır.