BİMER'e yaptığım ihbar ve suç duyurusu
merhabalar,
ben 6 mayıs 2017 tarihinde ekşisözlük adlı sitede terörist öven bir kaç entry'i ve sahibini bimer aracılığıyla ihbar ettim. ve dün 15 ağustosta bana aşağıdaki mesaj geldi.
Alıntı:
SAYIN İLGİLİ ;
Söz konusu ihbarınızla ilgili olarak tanzim olunan evraklar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına
gönderilerek suç duyurusunda bulunulmuştur. Başvurunuz Ceza Muhakemeleri Kanunu hükümlerine tabi
olmakla, akıbetinin tarafınızca bizzat takibi gerekmektedir.Bu konu hakkındaki müteakip
maillerinize cevap verilemeyecektir.
Bilgilerinize rica olunur.
şimdi bu bizzat takip olayı canımı sıktı. ben bunu sadece vatandaşlık görevi olarak yaptım başsavcılığa vs gitmek kesinlikle istemiyorum. sizce ben olmadan halledilir mi bu dava? ben ne şikayette bulundum ne dilekçe yazdım sadece ihbar ettim. :alala:alala
Cevap: BİMER'e yaptığım ihbar ve suç duyurusu
Bizzat'tan kasıt, başka birine -bimer dahil- bu konuda bilgi verilemeyeceği. Yani "şikayetim ne oldu" sorusunu sadece ilgili savcılığa bizzat giderek sorabilirsiniz. Başka yerden öğrenemezsiniz.
Ayrıca şikayetle ilgili olarak savcılığın belki bir şeyler sorması gerekebilir, bu durumda bu sorulan soruları cevaplayacaksınız ki şikayet ettiklerinizin suçları varsa cezaları verilsin. Böyle bir şey olursa sizi muhtemelen karakola çağıracaklar, gideceksiniz, orada görevli polis savcının sorularını size yöneltip sizin cevaplarınızı alacak ve savcılığa gönderecek. Bu sırada dava açılırsa katılmak isteyip istemediğiniz sorulursa. Siz de isteyip istemediğinizi söylersiniz.
teşekkürler hocam cevap için, bu karakol olayı kesin değil dimi sadece soru sorulacaksa çağırırlar?
Alıntı:
khemahl rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler hocam cevap için, bu karakol olayı kesin değil dimi sadece soru sorulacaksa çağırırlar?
Ek bir soru yoksa bile teyit için kesine yakın ihtimalle çağırılacağınız kanaatindeyim. Ama bu yüzden gerilmeye gerek yok. Şikayetinizi / ihbarınızı tam olarak sizin istediğiniz şekilde kağıda dökecekler. Hepsi hepsi bu. Size telefon edip randevu alırlar, siz de o saatte gidersiniz, "Polis memuru bilmemkim" i bulur, yanına gider oturur, iş yoğunluğuna göre sohbet eder, ikram ederlerse çayınızı içerken işinizi halledersiniz. Belki çağırmazlar bilemem ama, çağırıldığınızda kesinlikle gitmemezlik etmeyin.