Velayeti babada olan cocugumu hakkim olan sürelerde göremiyorum
Merhaba
2016 mart ayında boşanma davamız sonuçlandı ve çocuğun velayeti babaya verilmek şartı ile ayda 2 hafta sonu görmek hakkım mahkeme kararı ıle olmasına rağmen babası cocuğu göstermiyor almama izin vermiyor . yaklaşık 3 aydır durum böyle. yasal yollardan hakkımı aramak istiyorum nereye ve ne şekilde suc duyurusunda bulunabilirim. çocuğumun psikolojisinin bozulmaması için icra yolu dışında bir başvuru hakkım var mıdır acaba
teşekkür ederim
Cevap: Velayeti babada olan cocugumu hakkim olan sürelerde göremiyorum
çocuğun yaşı ve babanın velayeti alma nedeni ?
kızım 12 yasında yapmış oldugum 2. evlilikten dolayı ve maddi sıkıntılarımdan dolayı velayetini babaya verilmesini aramızda anlaşarak uygun görmüştük
Malesef icra yolu dışında bir yaptırımınız yok. Tekrar velayet için dava açıp karşı tarafın velayet hakkını kötüye kullanmasıyla ilgili şikayetçi olabilirsiniz. Mevcut koşullarda görüşmenize mani oluyorsa velayeti siz alırsanız insiyatif şansınız olur.
Aile Mahkemesine baş vurun durumunuzu belirtin Sistem artık eskisi gibi değil.Aile Mahkemesi gerekli ikazı Velayet sahibine yapıyor.
Eğer kurallara uyulmaz ise cezai yaptırım bile oluyor.
Mahkeme neye göre ikaz edecek ? Bir örnek var mı ? Önemli bir konu . Bu durum velayetin el değişmesinde hakkın kötüye kullanılmasına yol açar.
Bu durumlar için keşke adliyelerde görevli bir birim olsa. Çocuk teslimleri burda görevli gözetiminde olsa.