Arac kiralama değer kaybi

Ben bir firmadan Araç kiraladim arabayı direğe sürtüm sonra renta Cara gittim arabayı yapdir dedi yapdirdim yattı parasını felan hepsini verdim benden 5milyar Değer kaybı istiyor hiç bir kasko yu felan devreye sokmadı aklından 5bin dedi kaza tutanağı felan yok ben sen bu parayı hukuki yollara alabilirim sadece kaza resimleri var

Cevap: Arac kiralama değer kaybi

Değer kaybını kaskolar ödemezler. Bunu sadece trafik sigortaları öder.
Bu durumda araçtaki değer kaybından siz sorumlusunuz. Ancak şuna dikkat etmek gerekir;
Değer kaybı talep edebilmesi için aracın model yılı kaza anındaki toplam kilometresi önemlidir. Kiralık bir aracın kilometresinin değer kaybı talep edebilmek için çok yüksek olacağını düşünüyorum. Eğer böyle ise bunu ileri sürerek ödemeyebilirsiniz.

Cevap: Arac kiralama değer kaybi

Merhabalar, 
1 ay süreliğine 100 bin tl değerinde 2018 model bir araç kiraladım, şuanda 400 km de. Ren a car kaskosu mevcut fakat müşteri ziyaretim sırasında sağ ön kapı altın (kriko için kullanılan kalın bölgeyi) ve sağ ön kapının alt kısmında ufak hasar oluştu. Bilinen bir araç firmasının servis müdürü samimi tanıdığın ona danıştım 700-800 tl lik bir maliyeti olur dedi fakat kiraladığım firmaya kaza anında söyledim durumu bilgi almak amaçlı sordum, 4 bin tele gibi bir değer kaybından söz etti, konu ile alakalı ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanın sevinirim, teşekkürler.