Bilirkişi raporunun yetişmemesi
İyi günler. Sorumun cevabını aradım ama bir cevap bulamadım. Siz değerli üyelerin fikirlerini almak istiyorum.
Olay şu: THH'ne "ayıplı mal" konulu bir şikayette bulundum. Şikayete konu mal bir cep telefonu. Ancak ürünü çeşitli sebeplerden dolayı bilirkişiye teslim edemedim. THH'deki memur arkadaş, iş yükünden dolayı kararın 9-10 aydan önce çıkmayacağını söylediği ve şu ana kadar yaklaşık 5-6 ay geçtiği için ben de çok aceleci davranmadım. Şimdi e-devletten baktığımda ise şikayetim "Gündeme alındı" gözüküyor. Bu durumda ne olur? Bilirkişi raporu gelmediği için sonra yeniden gündeme almak üzere bir erteleme mi olur yoksa aleyhime mi karar verilir?
Şimdiden iyi günler.
Cevap: Bilirkişi raporunun yetişmemesi
Merhabalar. Konu halen günceldir. Fikri ya da bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok memnun olurum.
Neden bilirkişiye teslim etmediniz?
Davacının bilirkişiye ürünü rapor için teslim etmemesi davacı aleyhine yorumlanabilir.
Teslim etseydim elimde telefonum kalmayacaktı. Ancak yazın internete başka türlü giremiyorum bulunduğum yerde. Bu sebeple yaz tatilinin geçmesini bekledim. Bayağı araştırdım ama hiç bir yerde net (hatta uzaktan yakından alakalı) bir şey bulamadım. THH'deki arkadaş "istediğiniz zaman verebilirsiniz bilirkişiye, bir süresi yok." dedi. Ama bilirkişi raporu olmadan gündeme alınırsa ne olacak? Kanuni süre olan 1 sene dolana kadar beklenilir mi yoksa direk hüküm mü kurulur.
THH rapora göre karar verirler. Bu nedenle bekletici mesele yapabilirler raporu.
Ayıplı malın değiştirilmesini veya para iadesini talep ediyorsunuz.
Ancak kullanmaya devam ediyorsunuz. Ayıbın tespitini geciktiriyorsunuz.
Enteresan bir mevzu.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
THH rapora göre karar verirler. Bu nedenle bekletici mesele yapabilirler raporu.
Ben de öyle düşünüyorum. Zaten bana dedikleri bu THH'nin Türkiye'nin en yoğun THH'si olduğu, ve ilk 6 aylık süreyi hep uzattıkları şeklindeydi.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Ayıplı malın değiştirilmesini veya para iadesini talep ediyorsunuz.
Ancak kullanmaya devam ediyorsunuz. Ayıbın tespitini geciktiriyorsunuz.
Enteresan bir mevzu.
Aynı anda iki tane telefon alacak kadar param olsa emin olun bu işin peşine bile düşmezdim.