3 kardeş bir babam ölmüş annemden kalan daire ile ilgili bir tek ben sattırma talebim var diğer 2 kardeşin babam satışa karşı bu durumda ben tek olarak izale şuyu davasını açsam diğer 3 kişi itiraz ederse dava açılmaz düşer mi ? saygılarımla
Printable View
3 kardeş bir babam ölmüş annemden kalan daire ile ilgili bir tek ben sattırma talebim var diğer 2 kardeşin babam satışa karşı bu durumda ben tek olarak izale şuyu davasını açsam diğer 3 kişi itiraz ederse dava açılmaz düşer mi ? saygılarımla
Açacağınız o davayla , artık o ortaklığa devam etmek istemediğinizi , satılarak payınıza düşen kısmın ödenmesi isteğinizi dile getiriyorsunuz. Ortaklardan birinin satış yoluyla ortaklığın bitirilmesini isteme hakkı vardır ve bu hakkınızı kullandığınızda diğer ortakların itiraz hakkı olmaz.
İzaleyi şuyu davaları maktu harca tabidir. Ancak keşif ve bilirkişi ücretlerini dava açarken yatırmalı, satış masraflarını ise satış aşamasında ödemelisiniz.
Bu konuda bir meslektaşımdan hukuki yardım almanız, maddi durumunuz müsait değilse Baronun Adli Yardım Bürosuna başvurmanız uygun olacaktır...