Özel hayatın ihlalinden aileme dava açabilirmiyim?
17 yaşımın son ayında ben uyurken,benim çantamı kurcalayarak içinden telefondaki verileri aktardığım flashımı almışlardı gizli gizli içindeki öğeleri laptoplarına aktarıp yedeklemişlerdi. İçinde bana ait konuşmaların ekran görüntüleri arkadaslarımın bana gönderdiği özel konuşmaları görüntüleri. Benim fotoğraflarım videolarım kişisel herşeyim vardı. Ve beni bunlarla tehdit edip başkalarına söyleyip, benden gizli özelimi ihlal ederek rencide ettiler,psikolojik olarak çöküntüye uğradım. Bunu gerekirse koz olarak kullanacaklarını ima ettiler. Benim ve çevremin özeline en saygısız şekilde planlayarak özel hayatım en yakınlarım tarafından beni tehdit edebilmek için ihlal edildi. Bu olayın üzerinde şikayetçi olma hakkım var mı sonuç ne olur?
Cevap: Özel hayatın ihlalinden aileme dava açabilirmiyim?
Anlattığınız somut olayda özel hayatın gizliliğini ihlal değil, şantaj suçu var. İspat edebilecekseniz savcılığa başvurun. Şantaj çok ciddi bir suçtur.
NOT: Yazınızdaki "aileme" ifadesi dikkatimi çekmemiş. Ailenizin sizden bir yarar sağlamak amacı ile bunları açıklaması düşünülemeyeceğinden bu suç oluşmaz.