Bahçekatında nargile içilmesi
Merhaba,Bir apartmanın bahçekatında oturuyorum.Bizden izin almadan 3. Katta oturan komşumuz nargile içmek için bahçeye geliyor.kendisini uyardığımızda ortak alan burada benimde hakkım var diyor.ortak alanda nargile içilebiliyormu ayrıca bir kaç kişiyi toplayıp yüksek müzikte oturuyorlar.bu konuda ne yapabilirim.
Cevap: Bahçekatında nargile içilmesi
Sayın serefemel;
Ortak alanlar mimari projede belirtildiği şekilde kullanılır. Amacı dışında kullanılamaz. Bahçenizin projede nasıl şekillendirildiğini bilmemekle beraber, oturma yerleri olsa dahi bu yerlerden faydalanan sakinlerin belli bir düzen içerisinde hareket etmesi, çevreye rahatsızlık vermemesi gerekir.
Biri gelsin okey masası kursun. Bir gelsin yüksek sesle sohbet etsin. Biri gelsin bahçede mangal yaksın. "komşular mangal yapacağım camları kapatın" Neymiş.? Bahçe ortak alan… Burada benim de hakkım var... Dilediğim gibi kullanırım… Böyle bir mantık olabilir mi.? Hiç kimsenin bir başkasına rahatsız etmeye hakkı yoktur. Hakkı olmaması da gerekir.
Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. (634 s KMK – Madde 18)
Sayın serefemel;
Yöneticinize, rahatsızlığınızın giderilmesi ile ilgili gerekli önlemleri alması konusunda sözlü ve yazılı olarak uyarın, göreve davet edin. Sıkıntınız devam ederse yönetim kuruluna hitaben rahatsızlığınızın giderilmesi aksi takdirde yasal haklarınızı kullanacağınızı belirtir ihtarnameyi noter aracılığı ile gönderin. Konuyu kat malikleri kuruluna götürün ve çözüm yolları burada bulmaya çalışın. İdari ve/veya adli yönden yapılabilecek müracaatlarınızı iyi niyetli girişimlerinizin sonrasında kullanmanız en mantıklısı olur.
Saygılar.
(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.)