site otoparkının oyun alanı olarak kullanımı
Herkese selamlar.
Şöyle bir sorunla başım dertte. yardımcı olabilecek birileri varsa memnun olurum.
Sitede iki bina var ve arası geniş bir otopark.
bu otoparkta çocuklar sürekli top oynuyor bisiklete biniyor. Tabi bisikletle araçların arasından geçerken sürekli araçları çiziyorlar. 1 haftada 4 yerinden çizildi sıfır aracım.
Bu da yetmiyormuş gibi araçlar girip çıkarken bu çocuklar araçların arkasına falan saklanıyor, yarın bir gün birini ezeceğim Allah korusun. Böyle bir tehlike de var.
Site yöneticisine kaç defa söyledim, burası oyun alanı değil yasaklayalım diye ama o da çocuğu olanlar karşı çıkar diyor bu işe yanaşmıyor.
Binada çocuk parkı da var.
Bu durumda ne yapabilirim? Otoparkın oyun alanı olarak kullanılmasını nasıl engelleyebilirim?
Cevap: site otoparkının oyun alanı olarak kullanımı
Sayın eren_demir;
Sitenizde büyük bir otoparkın olması ve çocukların zamanını geçirebileceği, oyun oynayabileceği çocuk parkının da bulunması sitenizin diğer sitelerden farklı kılar. Bunlar sitenizin olumlu yönde artısı olmakla beraber artılarınızın sitenizi sorunlu hale de getirmiş olduğu da görünüyor.
Aslında bu tür sorunların ortaya çıkması veya sorunun çözülememesinin nedeninin yönetim felsefesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yöneticilerin bu tür sorunları çeşitli nedenlerden dolayı görmemezlikten gelmeleri, çözüm yolları bulmamaları sıkıntıları artırıcı bir etkendir. Yöneticiler sorunları önceden görerek çözüm yollarının bulunması ve uygulanması gerekir.
Onaylı mimari projede açık otopark ve çocuk parkı olarak yapılan ve kullanılan alanlar 634 s Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir. Kanun gereği ortak alanlar (otopark, çocuk parkı gibi benzer yerler 634 s KMK-Madde / 4) başka amaçlar için kullanılamaz.
Bayındırlık ve İskân Bakanlığının çıkartmış olduğu otopark yönetmeliğinde de otoparkların amacı dışında kullanılamayacağı, tahsis edilemeyeceği yönünde benzer hükümler mevcuttur. (Otopark Yönetmeliği / Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1993 Resmi Gazete Sayısı: 21624)
Sayın eren_demir;
Kat malikleri kurulu sorunların en iyi çözüm yeridir. Sıkıntıların anlatılacağı, çözüme ulaşacağı yegâne yer bu kuruldur. Yine de başlangıç için aşağıdaki yolu izlemeniz uygun olur düşüncesindeyim. Belkide daha ileriye gitmeden çözüm bulurlar.
(1) Yöneticinizin görevini yapması konusunda baskıya devam edin. Kat malikleri ile ayak üstü sohbetlerde konunun hassasiyetini anlatmaya çalışın. Çözüm yollarının neler olabileceğini tartışın ve kat maliklerinde bu konu ile ilgili hassasiyet oluşmasını sağlayın.
(2) Otoparkta bulunan araçların mal güvenliğinin sağlanmasını, bundan daha da önemlisi çocukların can güvenliği acısından otoparkta oyun oynamalarına izin verilmemesini, otoparkın amacı doğrultusunda kullandırılmasını, çözüm yolunun yönetim tarafından bulunamaması halinde konunun kat malikleri kuruluna götürülerek çözüm yollarının burada bulunulmasını aksi takdirde aracınızda olabilecek hasarlardan dolayı yönetim hakkında (kat malikleri hakkında) yasal haklarınızı kullanacağınızı, idari yönden de gerekli yerlere müracaatınızın olacağını belirten ihtarnameyi noter aracılığı ile yönetim kuruluna çekiniz.
Saygılar.
(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.)