Sonradan farkedilen işlem görmüş ürün.
Merhabalar;
2. el aldığım bağlamanın teknesinin sonradan çatlak olduğunu ve tamir görmüş olduğunu farketttim. Bağlamayı 3 gün önce almıştım. Geri iade etmek istedim ama satan adam geri almadı. Elimde kanıt olarak sadece ilanın ekran fotoğrafları ve whatsapp yazışmaları var. Ne yapabilirim?
Cevap: Sonradan farkedilen işlem görmüş ürün.
Bu saatten sonra bağlamanın ne zaman çatlayıp tamir gördüğü(sizde mi yoksa satanda mı) hukuken ispatlanamayacağına göre(o diyecek sağlam sattım siz diyeceksiniz böyle aldım) iddia sahibi olarak ortaya çıkan da siz olduğunuza göre ispat yükünü yerine getirmeniz imkansız gibi.Aklınıza mantığınıza yatıyorsa bir avukatla görüşebilirsiniz lakin, şahsi görüşüm bir şey çıkması pek mümkün değil.
Şöyle diyeyim hasar görmüş tamir edilmiş. Fotoğrafı ben aldığım günün akşamında çekip WhatsApp a attım. Polyester felan atılmış dediğim bölgeye polyester de o kadar hızlı kurumaz adamda iken hasarlı olduğunun tek ispatı bu.
Hocam ayrıca herhangi bir saz ustasına gidip ne ara tamir gördüğü hakkında bilgi alınabilir. Bu da bir ispat sayılır mı?
"Hasarlı olduğunu biliyordu, bu yüzden 10 liralık bağlamayı 5 liraya verdim." derse ne diyeceksiniz?