Memura iftira ve suç uydurma
Değerli hukukçu arkadaşlar ve site üyeleri, bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz.
Ortaokulda görev yapan bir öğretmenim. Darp etmediğim halde velilerden bir tanesi darp ettiğime dair rapor alıp karakola şikayette bulundu bundan 2,5 ay önce. Karakola gittim ifade verdim iftira atıldığını ve şikayetçi olduğumu söyledim. İlçe milli eğitime de şikayet etmiş. İdari soruşturmada devam ediyor. Olay sınıfta olduğu için bir çok öğrenci benim darp etmediğime dair şahitlik vermiş olucak ki darpın nerde yapıldığına dair belirsizlik kararı vermiş milli eğitim. Şimdi sıra adli soruşturmada. İlk karakola gittiğim zaman iftiradan dolayı ben de şikayetçiyim demiştim ve bunun üzerine ayrı bir iftira dosyası açılmış ve açılan dosya için ifadeye gitçem yarın. 10 tane öğrenciden ifade alınmış ve hepsi benim lehime ifade vermiş. ŞİMDİ SORUM ŞUNLAR:
1. Lehime şahitlik veren öğrencilerin isimlerini ve ne söylediklerini yarınki vericem ifadede yazdırayım mı? Sonuçta karşı tarafı savunma için çağıracaklar ve isimlerin mahkeme olursa o güne kadar davalı olduğum tarafın eline geçmesini istemiyorum. Etkileme vs olmasın diye. Çocukların ailelerinin haberi var. İsterlerse mahkemede şahit de gösterebilirsiniz dediler. Yoksa isimleri vermeyip öğrencilerin bana söylediklerini isimsiz şekilde yazdırıp isimler istenildiği takdirde verilebileceği hususunda mı ilerlesem? Hangisi mantıklı olur? Çocukları ve ailelerini karşı tarafla muhattap etmek istemiyorum. ÇÜNKÜ BU ÇOCUKLAR ARASINDA, DARP ETTİĞİM İDDİA EDİLEN ÇOCUĞUN KOLUNDAKİ ÇİZİĞİN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRENLER DE VAR.
2. Şikayetçi olan kişi benim iftira dosyasıyla ilgili verecek olduğum ifadeyi okuyup ona göre savunma yapacak değil mi? Eğer okunmayacaksa isimleri vs vermemde zaten sakınca yok. Karşı taraf maddi manevi tazminat açacağımı biliyorlar varlıklı olduğumu ve bu iş için kendimi aklamak adına tüm kaynaklarımı da kullanacağımı bildikleri için inanılmaz çirkef oynuyorlar.
3. Sizce idari davayı kazandığım gibi bunu da kazanabilirmiyim? İdari soruşturma adli soruşturmayı etkiler mi etkilerse ne kadar etkiler?
Cevap: Memura iftira ve suç uydurma
Empati yapmaya çalıştım, ben olsam sanırım derhal bir avukata giderim.