Ev sahibi ile yaşanan saçma sapan bir sorun
Herkese merhaba
Bilgi almak için bu konuyu açtım . Söyle bir sorun var . Ben ev sahibim ile 2016mayıs ayında 1 yıllık kira sözleşmesi imzaladım. Üzerinden bir yıl geçti ve bu yıl mayıs ayında tefe/tüfe oranına göre kira zammını telefonda konuşarak problemlide olsa (fazla zam istediler vs vs) 1 yıl daha oturma kararı aldık . Fakat sözleşmemizi yenilemedik yani yeni bir sözleşme imzalamadık . 3 aydır bu şekilde gittikten sonra bugün bir telefon aldım ve ev sahibi telefonda evi satılığa cıkardığını ne zaman müsaitsiniz gösterebiliriz diye bir yaklaşımla durduk yere karşıma çıktı . Telefonda baya bir gerildim ve sonrasında yarın döneceğini bildirdi . Sormak istediğim bu evden beni yeni sözleşme imzalanmadığı için çıkarma gibi bir yolu var mı ? Varsa bana ne kadar süre vermek zorunda . Bir ikincisi eğer sözleşme tarihine yani 2018 mayısa kadar beklemek zorundaysa benim eve göstermeme gibi bir durumum var mıdır . hafta içi sürekli çalışıyorum haftasonuda insanlar gelsin baksın diye evde bekleyecek değilim . konuya hakim bir arkadaş yardımcı olursa çok çok memnun olurum .yarın telefonda söyleyebileceğim hukuki bir kaç bilgi olursa en azından içimde kalmaz . güzelce arayıp ben şu fyata satmayı düşünüyorum isterseniz alın siz . yada atıyorum şu tarihe kadar çıkarmısınız satmayı düşünüyorum gibi bir yaklaşımla gelse geri çevirmeyeceğim fakat diğer türlüsü gerçekten hoş değil . Teşekkür ederim şimdiden yanıt verenlere
Cevap: Ev sahibi ile yaşanan saçma sapan bir sorun
Sözleşmeyi bilmiyoruz, ama çoğunda şöyle yazar: "... aynı şartlarla 1 yıl daha uzar"
İhtimal ki sizde de böyle ve şu anda 1 yıl daha uzamış oldu.
Satmak istiyorsa tabii ki satar.
Evi müşterilere gösterme olayı ise, belli bir zaman belirleyin. Örneğin "Pazar günü saat 14:00 ile 15:00 arası" gibi.
Sizin talip olacağınızı düşünmemiş olabilir, siz sorun bence; "satılık diyorsunuz, ne fiyat düşünüyorsunuz, ben de düşünebilirim" gibi.
Yeni mülk sahibi kendisi oturmayabilir, kiracı olarak devam edebilirisiniz belki de.