Erken çıkan kiracı kontrattaki ceza maddesini reddediyor
Merhabalar, evimin odasini bir kiraciya 675tl bedelle kiraladim, bir sure sonra kiracinin kontrat suresi doldu ve tekrar 6 aylik kontrat istedi ancak kira bedelini 525tl'ye indirmemi aksi taktirde devam etmeyecegini iletti ve karsilikli anlasarak yeni bir kontrat imzaladik. 4 ay boyunca aylik 150tl indirimle kaldi ve kontrat bitimine 2 ay kala erken cikis yapmak istedigini soyledi ve cikti. Bu esnada herhangi bir yazili tebligat vs yapmadi. Ben de kendisine kontrattaki maddeyi hatirlattim ve 4 aylik indirim tutari ve odememis oldugu faturalari dustugumde iade edilecek bir bedel kalmadigini ilettim. Kendisi kontratin altinda imzasi olmasina ragmen kesintiyi kabul etmiyor ve beni icraya verecegini soyluyor. Sebebi ise ani cikisi sebebiyle oda bos kalmasin diye yeni ilani 550tl den acmam ve yeni kiraciya 550tl den kiraya vermis olmam. Bana "zaten odayi benim odedigimden daha yuksek bir bedelle kiraladigin icin zararin yok, varsa da 550tl yerine 525tlden kira verdigin icin aylik 25tl den 4 ayda 100tl dir, yasalara ve onceki yargitay kararlarina gore kiraci hakli sayilacaginden kesinti yapilmamasi gereklidir" dedi. Internete verdigim ilanin ekran goruntusunu almis ki oda 675tl lik degil 550tl degere sahip diyebilsin.
Kiracinin altinda imzasi olan kontratta yazan madde aynen soyle: "Kiraci kira sozlesme bitiis tarihinden once odayi bosaltmak veya rezervasyonu iptal etmek isterse, ayni kira bedeli, sozlesme periyodu ve kosullar dahilinde kiralayanin da kabul ettigi yeni kiraci bulmasi kosuluyla depozitosunu iade alabilir. Eger yeni sozlesme tarihi, iptal edilecek sozlesme tarihlerini tam olarak kapsamiyorsa veya yeni kiraci icin bir indirim yapilmissa veya yeni kiraci bulunana kadar oda bir sure bos kaldiysa, kiraci depozitosundan ayni degerde kesinti yapilmasini kabul eder."
Ekte bana kendi hakliligini kanitlamak icin sundugu ekran goruntusu var
Bu durumda icraya verse ne olur veya mahkemeye verse kesintinin haksiz oldugu yonunde karar verilir mi?
http://i68.tinypic.com/2n24p48.png