Karım Kazakistan vatandaşı. Evleneli yaklaşık 5 ay oldu. Kardeşi bizimle yasamayacakti. Ancak eşim sonradan fikrini değiştirerek bizimle kalmasında ısrar ediyor. Ben istemiyorum. Bu durumda haklı nedenle boşanma davası açabilir miyim?
Printable View
Karım Kazakistan vatandaşı. Evleneli yaklaşık 5 ay oldu. Kardeşi bizimle yasamayacakti. Ancak eşim sonradan fikrini değiştirerek bizimle kalmasında ısrar ediyor. Ben istemiyorum. Bu durumda haklı nedenle boşanma davası açabilir miyim?
Kimse sizi istemediğiniz birisi ile yaşamaya zorlayamaz.
Bence siz Aile Mahkemesine müracaat ederek kardeşinin Aile düzeninizi bozduğunu huzursuzluk yarattığını vs beyan ederek kişi hakkında Evden uzaklaştırma Kararı çıkarın
sorun kardeşin uzaklaştırılmak istenmesi değil bence. eşin kardeşinin evde kalmasını istemesi ihtilafa neden olmuş. eşin kardeşinin istenmemesi durumu aile bireylerine kötü davranış olarak algılanabilir. kardeşin evde yaşamasının evliliği çekilmez hale getirmesi durumunu kanıtlamanız gerekebilir. haklı bir boşanma nedeni mi ? bence değil ! boşanmayı düşünmeden evvel bu sorunla ilgili tüm yolları denediniz mi ? şu şartlar altında bir karşı davayla sonucundan memnun kalmayacağınız bir duruma düşebilirsiniz. aile bireyleriyle beraber yaşamayı istememek tabi hakkınız ama misafir mi evde baya baya sizle yaşıyor mu ? bu durumun netleştirilmesi gerek.
Evde baya baya bizle yaşıyor evlendigimizden beri. Ayrılmaya niyeti yok. Her yolu denedim ülkesine dönsün burada işi ne bir yerde sigortasız çalışıyor eve bir faydası da yok. Zaten siddetli geçimsizlik var aramızda eşimle. Hergun kavga ediyoruz. Ayrılmak istiyorum.