İdari Davayı 14 Haziran'da Açtım UYAP'ta 21 Haziran Görünüyor Süreden Red Yedim
Merhaba,
Dava dilekçemi 14/06/2017 tarihinde nöbetçi asliye mahkemesine verdim ilgili idari mahkeme başka bir ilde olduğu için orası gönderecekti. bütün harçları da aynı tarihte yatırdım ancak UYAP'ta 19/06/2017 olarak dilekçeyi verdiğim tarih görünüyor ki sevk edildiği tarihin 14/06/2017 olduğu dilekçe üzerine memur tarafından işlenmiş ancak vezneye de 14/06 da para yatırdığım halde uyapta bu 22/06 diye görünüyor ve davam süre yönünden red yedi.
Tebellüğ tarihi elektronik ortamda (ama KEP değil kurumun kendi kurduğu tuhaf bir sistem üzerinden bana gönderildi) 21/04/2017 görünüyor ama o gün pdf dosyası şeklinde indiremediğim için evrakı görememiştim o nedenle dava dosyasına indirdiğim tarih olan 07/05/2017 yi yazmıştım ama mahkeme 21/04 tarihini tebellüğ tarihi kabul etti ve 22 Haziranı da "harç yatırdığım tarih" kabul edip 1 gün farkla süreyi kaçırdığımı ileri sürdü.
Sizce haklı mıdır? İtirazda bu sebepleri ileri sürsem kazanma şansım var mı YD istemliydi ayrıca.
NOT: Elimdeki vezne kağıdında da para yatırma tarihim 14/06/2017 görünüyor.
NOT-2: Aynı tarihte PTT harcını da ödememe rağmen ki o dekontu da dava dilekçesini verirken eklemiştim UYAPta eklediğimden daha farklı bir dekont var, bilirsiniz PTT'nin verdiği dekont nokta vuruşlu kenarları delikli bir kağıttır uyaptaki ise mürekkep püskürtmeli olarak yazılmış sanırım mahkemenin hesabına geçtiği tarih o da 22/06/2017 görünüyor.