Gayrımenkul satış vaadi sözleşmesi
Yaklaşık 1 ay önce arkadaşmızın tavsiyesiyle bir müteahitten satış sözleşmesi ile daire satın aldık. daha doğrusu mukavele imzaladık borcumuz bittiğinde dairenin satışını yapacak bize. 35milyar peşin para verdik 13 tanede 1 er milyarlık senet yaptık. buraya kadar herşey normal biz daha sonra müteahitin daireyi bize pahalıya sattığına ayrıca bize sattığı dairenin bina projesinde işyeri gözüktüğünü öğrendik. ve bu sözleşmeyi feshetmek istiyoruz. kendisiyle görüştük bizi aşağılayıcı hakaretlerde bulunuyor, paramızı ancak daireye başka bir müşteri bulunduğunda verebileceğini söylüyor. bu dairenin konut tapusunu veremezse bile kendisine ait başka daire tapusu vereceğini söylüyor. ayrıca elindeki senetlerle benim donuma kadar herşeyimi alacağı gibi tehditlerde bulunuyor. vs. vs..
sorum şu : zararın neresinden dönersek kardır misali paramızı en kısa zamanda bu adamdan nasıl alırız. ? bu mukaveleyi tek taraflı feshedebilirmiyiz ? feshedersek elindeki senetlerle birşey yapabilirmi ? bize satarken daire diye sattı biz sonradan onun işyeri olduğunu öğrendik bu durumda hakkında dolandırıcılık vs. gibi dava açabilirmiyiz. lütfen yardım edin adam bu parayı vermeyecek gibime geliyor hukuki yollara başvurup hakkımı aramak istiyorum..