Icraya vermek istiyorum ne yapmalıyım.
Merhabalar,
Bir kaç ay önce internet üzerinden bir kişiyle anlaşıp bir web sitesi projesi yaptırmaya karar verdim. Proje için 1500 tl de anlaştım anlaştığımız gün yarısını 750 tl verdim ve aramızda bir sözleşme yaptık. Detayları orada belirttik. Sözleşmede 1500 tl olduğunu önce yarısını aldığını ve 40 gün içinde işi teslim edeceğini yazdık. Karşı taraf adres tc no yazarak imzaladı. Fakat 40 gün üzerinden 2 ay geçti 750 tl paramı iade etmiyor her gün göndereceğim bankaya gidiyorum diye geçiştiriyor. Artık uğraşmak istemiyorum. Bu sözleşme ile şikayet etmek istiyorum. Tam olarak ne yapmam gerekiyor şikayeti nasıl neler yapacağımı bilmiyorum. Avukat ile yapsam masraf ne olur ve bu şikayeti online yapabilir miyim bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.
Cevap: Icraya vermek istiyorum ne yapmalıyım.
Bu noktada borçlu aleyhine Örnek No 7 İlamsız icra takibi başlatabilirsiniz. Borçlunun yetki itirazını da dikkate alarak borçlunun ikamet ettiği yerdeki icra dairesinde takip başlatmanız daha doğru olacaktır. Online takip başlatamazsınız. Tebligat karşı tarafa ulaştıktan sonra borçlu tarafça süresinde itiraz edilmediği takdirde takip kesinleşerek haciz işlemlerine başlayabilirsiniz. Masraflarını karşılamak koşuluyla üzerine kayıtlı araçlara haciz ve yakalama, Türkiye genelindeki alacaklı olduğu dosyaların tespiti ile dosya alacak haczi, üzerine kayıtlı var ise gayrimenkullerine, bankalar ile çalışıyorsa bankalardaki hesaplarına haciz, çalışıyor ise maaş haczi, 3. kişilerdeki alacaklarına haciz vb. işlemleri yapabilirsiniz. İcra dosyasının takibi için de icra dairesine sürekli uğrayıp dosyanıza talep açmanız ve dosyanızı takip etmeniz gerekiyor. Vaktiniz var ise dosyayı kendiniz de takip edebilirsiniz. Bir avukattan yardım almanız size fayda sağlar.
Alıntı:
İcra Memuru rumuzlu üyeden alıntı
Bu noktada borçlu aleyhine Örnek No 7 İlamsız icra takibi başlatabilirsiniz. Borçlunun yetki itirazını da dikkate alarak borçlunun ikamet ettiği yerdeki icra dairesinde takip başlatmanız daha doğru olacaktır. Online takip başlatamazsınız. Tebligat karşı tarafa ulaştıktan sonra borçlu tarafça süresinde itiraz edilmediği takdirde takip kesinleşerek haciz işlemlerine başlayabilirsiniz. Masraflarını karşılamak koşuluyla üzerine kayıtlı araçlara haciz ve yakalama, Türkiye genelindeki alacaklı olduğu dosyaların tespiti ile dosya alacak haczi, üzerine kayıtlı var ise gayrimenkullerine, bankalar ile çalışıyorsa bankalardaki hesaplarına haciz, çalışıyor ise maaş haczi, 3. kişilerdeki alacaklarına haciz vb. işlemleri yapabilirsiniz. İcra dosyasının takibi için de icra dairesine sürekli uğrayıp dosyanıza talep açmanız ve dosyanızı takip etmeniz gerekiyor. Vaktiniz var ise dosyayı kendiniz de takip edebilirsiniz. Bir avukattan yardım almanız size fayda sağlar.
Merhaba,
Yardımınız için teşekkürler fakat şöyle ki ben İstanbul karşı taraf Kayseri ilinde. İstanbul da icra takibini başlatabilir miyim ? ve tam olarak nereye hangi adrese gitmem gerekiyor.
İstanbul'da herhangi bir icra tevzi bürosuna giderek kendi el yazınızla veya dilekçeciden hazırlattığınız takip talebini (internette boş takip talebi örnekleri var indirip, çıktı alıp kendiniz de doldurabilirsiniz) vererek borçlu aleyhine takip başlatabilirsiniz. Karşı taraf yetki itirazında bulunur ise posta masrafını karşılar dosyayı Kayseri İcra Tevzii Bürosuna göndertir işlemlere oradan devam edersiniz. Zor olsa da Kayseri'deki dosyayı İstanbul'dan da takip edebilirsiniz. Takip Kayseri'de hangi icra dairesine düştü ise İlgili icra dairesinden telefon ile bilgi alıp size yakın nöbetçi icra dairesinden masraflarını da karşılayarak taleplerinizi uyap üzerinden ve posta ile göndertebilirsiniz.
icra takibi başlatıldığında dosya masrafları borçludan alınıyor mu?