Askerlik Dönüşü Aynı İşyerinde Çalışmak İstemek
Merhabalar , İyi geceler
25 Ekim 2016 tarihinde askerlik sebebiyle işyerinden çıkış aldım,doğal olarak tazminatımı da aldım 30 Nisan 2017 tarihinde askerlikle ilişkim bitti ,iş olarak askerden önce çalıştığım yere girmek için başvuru yaptım ancak bana alım olmadığını alım olduğunda seni ararız istersen çalışırsın dediler bende tamam dedim aradan 3 ay geçti herhangi bir hareket olmadı . Çalıştığım iş yerinde saha şefiyle ilişkilerim iyi olduğu için ona sordum eleman alınacak mı diye 2 tane eleman alınacak dedi bana aşağı yukarı 1 ay öncesi ama hâlâ alım yapmamışlar işe alınacak kişilerinde ben olmadığımı öğrendim şimdi kanundaki hükümlere göre asker dönüşü yapaj kişiyi almazsa 3 aylık tazminat ödeme durumu diye okudum. İşyerinde çalışırken sendikamız vardı onların verdiği toplu iş sözleşmesi kitapçığında asker dönüşü yapana öncelik tanınır diğer başvuru yapanlara göre diyordu. Sendika ile görüşmelerim oldu ama olumlu birşey göremedim ? Eğer o 2 işe başlayan personel olmazsa yani beni çağırmazlarsa benim hukuki olarak yapmam gereken birşey var mıdır acaba ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Askerlik Dönüşü Aynı İşyerinde Çalışmak İstemek
Bana yardımcı olabilecek saygı değer hukukçu var mı? Yapabileceğim birşey varsa yapayım geç olmadan
Cevap: Askerlik Dönüşü Aynı İşyerinde Çalışmak İstemek
Merhabalar; Yapılacak bir hukuki hakkımız var mıdır acaba yanlış birşey yapmak istemiyorum avukat arkadaşlar? Birisi diyor arabuluculuk yaparlar anlaşma olmazsa iş mahkemesine ver hakkını al diyorlar.var mıdır gerekçesi ?