Bankacılık Kııstlaması Hakkında
Merhabalar kısa süre önce konu açmıştım size başıma gelen olay hakkında.
Sizlere bir kaç sorum olacak konuyu inceledikten sonra cevaplarsanız sevinirim..
bkz; https://www.hukuki.net/showthread.php...lay&highlight=
1. Sorum: Banka bana tüm bankalardaki hesaplarıma bloke koydu hiç bir şekilde bankadan atmden işlem yaptırtmıyorlar. Bu bloke işlemini nasıl kaldırırım?
2. Sorum: Şubat 1de askere gideceğim bu mahkeme askeri mahkeme olarak mı devam eder yoksa normal mahkeme olarak mı?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Bankacılık Kııstlaması Hakkında
1. Bankaya neden kaldırmadıklarını sordunuz mu? Hesabınıza hileli yöntemlerle havale edilen tutarın tamamını iade etmiş miydiniz?
2. Normal mahkeme olarak devam eder. Mahkemeye durumunuzu bildiren bir dilekçe verin.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
1. Bankaya neden kaldırmadıklarını sordunuz mu? Hesabınıza hileli yöntemlerle havale edilen tutarın tamamını iade etmiş miydiniz?
2. Normal mahkeme olarak devam eder. Mahkemeye durumunuzu bildiren bir dilekçe verin.
Yorumunuz için teşekkürler;
Tutarın 1500 tlsini zaten hesapta kaldığında iadesini gerçekleştirdim. Benim anlamadığım bende mağdurum. Ek olarak şikayet çekilsin diye cebimden 1000 tl daha kişinin hesabına yatırdım yani şuan açık 500 tl var. Müşteri hizmetleri şubeyle görüşün açtırın dedi yarın gidip görüşeceğim
Alıntı:
Bu gibi durumlarda anlamadığım olay şu: Bankada 100 bin dolarım var, birisine bin lira borcum olduğundan dolayı hesabıma bloke konuyor, dolayısı ile ben borcumun üç-dört yüz katı olan dövizden bin liralık kısmını bozduramadığımdan borcumu ödeyemiyorum. Başka yerden bin lira bulma imkanım olmasa ne olacak?
Yoksa bu bloke olayını yanlış mı anlıyorum?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bu gibi durumlarda anlamadığım olay şu: Bankada 100 bin dolarım var, birisine bin lira borcum olduğundan dolayı hesabıma bloke konuyor, dolayısı ile ben borcumun üç-dört yüz katı olan dövizden bin liralık kısmını bozduramadığımdan borcumu ödeyemiyorum. Başka yerden bin lira bulma imkanım olmasa ne olacak?
Yoksa bu bloke olayını yanlış mı anlıyorum?
Gayet doğru anlamışsınız. Tüm banka hesaplarına bloke koyuyorlar şubeyede gitseniz çektirtmiyorlar. Gayet saçma bi durum
Blokenin kalkması için ne yapılması gerektiğini bankaya sordunuz mu?
Mesela mağdur kişiye 500 TL daha göndermek işi çözer mi?
Alıntı:
Blokenin kalkması için ne yapılması gerektiğini bankaya sordunuz mu?
Mesela mağdur kişiye 500 TL daha göndermek işi çözer mi?
Çözse de sorun şu:
Bankada 500 liranın çok ama çok üstünde para var, bloke olmasa zaten gönderilecek. Ama bloke, bu parayı göndermeyi engelliyor. Paramız var ama gönderemiyoruz. Göndermediğimiz için de bloke kalkmıyor. Burada bir saçmalık yok mu?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Çözse de sorun şu:
Bankada 500 liranın çok ama çok üstünde para var, bloke olmasa zaten gönderilecek. Ama bloke, bu parayı göndermeyi engelliyor. Paramız var ama gönderemiyoruz. Göndermediğimiz için de bloke kalkmıyor. Burada bir saçmalık yok mu?
Bankada çalışmış birisi olarak gelen yazıda ki tutar kadar bloke koyuluyor.Bazen mahkemeden tutar yazılmadan evrak geldiğinde bloke tutarı 9999999999999 diye geçiliyor.Aslında borç örneğin 1000 TL hesapta 50 bin var ama rakam belirtilmediği için 9999999999 diye giriş yapıldığı için tüm para blokede gözüküyor.
Alıntı:
nuryal rumuzlu üyeden alıntı
Bankada çalışmış birisi olarak gelen yazıda ki tutar kadar bloke koyuluyor.Bazen mahkemeden tutar yazılmadan evrak geldiğinde bloke tutarı 9999999999999 diye geçiliyor.Aslında borç örneğin 1000 TL hesapta 50 bin var ama rakam belirtilmediği için 9999999999 diye giriş yapıldığı için tüm para blokede gözüküyor.
Açıklama için teşekkürler. Keşke bu duruma düşüp küçücük bir para için iflas noktasına gelen insanlar olabileceği düşünülse de miktar yazmayan evrak olmasa...