-
Trafik ile ilgili
merhaba
sayın üstadlarım sizlere danışmak istediğim bir konu var
aracım ile sol şerit üzerinde ilerlemekte iken yol ortasında 30x30x30 ebatında kaya parçasına çarptım.
hava çok karanlık olduğundan fotoğraf çekemedim aracımda da karanlıktan bişey görünmediği için polis de çağırmadım.
ertesi güne kaskodan aracımı yaptırdım.
olayın tarihi 19/06/2017
şimdi sizlerden öğrenmek istediğim
kaskom delindiği için kasko ücretim fazla çıkacak
aracımda hasar kaydı olduğu için değer düşüklüğü meydan geldi
polis karakoluna gittim birşey çıkmadı mahkemeye başvurmanınz lazım dedi
bimer e yazdım ordan da aynı cevabı aldım
mahkemeye başvursam (hangi mahkemeye nasıl başvurucaz izlememiz gereken yol nedir ve maliyeti ne olcak)
şayet savcılıktan mobeselere baktırılıp bu olaya sebep olanı bulabilirmiyiz bulursak da zararırımı tazmin edebilirmiyiz.
yazdıklarımda hatam varsa kusuruma bakmayın
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
-
Cevap: Trafik ile ilgili
Kasko zararınızı ödemiş zaten.Savcılığa gideceksiniz, bu taş yolun ortasına nasıl gelmiş diye araştırma yapılacak(bu arada polis raporu vs. hiç bir şey yok sadece sizin iddianız) mobeseler incelenecek, bir şekilde taşın oraya gelişine sebep olan kişi bulunacak kimliği tespit edilecek ona dava açılacak sonra tazminat alınacak gibi bir sıralama bekliyorsunuz sanırım.Bunların tamamını dinleyecek polis veya savcı bulabilirseniz(böyle bir olay için daha ilk satırdan dinlemeyip başlarından savarlar ki mahkemeye gidecen deyip gerekeni söylemişler) yardımcı olamayacaklardır ancak gülümseyerek dinleyeceklerine eminim.Böyle bir şey yok.Taş gelmiş beyan vermişsiniz kasko ödemiş olay bitti.