Birikmis Nafakadan Dolayi Mahkeme Karar Sonucu Hakkinda
Birikmis nafaka borcundan dolayi eski esim dava acmis...Kendisi 9 aydir bir is yerinde calistigindan nafaka odemiyorum oda bunu firsat bilerek icra ceza mahkemesine vermis ben yeni gordum e devletten 11.07.2017 tarihinde durusma olmus ve uyap vatandaslik sayfasinda mahkeme sonucu Nafaka hükümlerine uymamak. [Karar: Beraat] [Kesinleşmedi] diye cikiyor..sonuc nedir ve ne zaman kesinlesir bu karar..tesekkurler
Cevap: Birikmis Nafakadan Dolayi Mahkeme Karar Sonucu Hakkinda
Kararın taraflara tebliğinden sonra istinafa başvurma hakları vardır. Tebligatın tamamlanması ve istinaf başvurusu süresinin dolması halinde karar kesinleşir. Bu anladığım kadarıyla nafaka ödememekten dolayı açılmış bir ceza davası.
Beraat kararının çıkması sizin bu nafakayı ödemek zorunda olmadığınız anlamına gelmez. Sadece ödemediğiniz bir nafakadan dolayı nafaka ödememe suçunun tüm koşullarının gerçekleşmediği anlamına gelir. (Mesela 3 ay içinde şikayetin yapılmaması gibi)
Ayrıca siz nafakanın kaldırılması davası açıp nafakanın kaldırılması kararı çıkarmadıkça işleyen nafakalardan da sorumlu olacaksınız. Sonraki ödenmeyen nafakalar için yine ceza davalarıyla karşılaşabilirsiniz. Sonraki ceza davasından beraat etmeme ihtimaliniz de mevcut.