yeni alınan konuttaki kiracının tahliyesi
Merhabalar,
11 Temmuz 2017 tarihinde kendim ikamet etmek amacı ile bir konut satın aldım. Eski ev sahibi kiracının 20 senenin üzerinde eski bir kiracı olması nedeni ile kontratı bulamadıklarını ifade etti. Biz ihtarname göndereceğimiz isimi netleştirmek istiyoruz. Eski ev sahibi dairenin amcalarından kendilerine kaldığını ancak sözleşmenin kiracı ailenin babası ile yapılmış olabileceğini belirtiyorlar. İçindeki kiracıdan da bu kontrat varsa bile alamıyoruz. Kendileri ile düzgün iletişim kurmak mümkün değil ve Mart 2018'de daireyi boşaltacaklarını söylüyorlar ancak üsluplarından sorun çıkartma niyetinde oldukları aşikar.
Eski ev sahibinden geriye dönük kira dekontlarını talep ettik. son 12 ay içinde kirayı çoğunlukla kiracı baba ve diğer 2 oğlu yatırmış görünüyor. 30 gün içinde ihtar süremiz mevcut ancak yanlış isime ihtar göndermemiz durumunda bu ihtar geçersiz sayılacak. Bu nedenle nasıl bir yol izleyebiliriz, süremiz kısıtlı oluğundan yanlış bir işlem yapmak da istemiyoruz.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
- - - Updated - - -
Bu arada avukat kayın biraderim yurt dışında olduğu için konuyu takip edemiyor ancak tavsiyesi şu yönde:
ihtarname içine muhatap kısmına tüm kira yatıranları yazmamız ve sözleşmenin eski malik tarafından bulunup tarafımıza iletilemediğini belirtip. Kiracıdan kontratı tarafımıza iletilmesini ayrıca kiranın vereceğimiz IBAN numarasına kontrat sahibi kiracı adına yatırılmasını talep etmemiz yönünde.
Cevap: yeni alınan konuttaki kiracının tahliyesi
Öncelik ile hayırlı olsun.
Zor bir durum değil.Borclar kanunu 351. Maddesi gayet net.
Yeni alınan mülkü eğer alan kişi alt soy üst soy yada kendisi ikamet amaçlı oturmak istiyor ve aynı il sınırları içinde başka bir mülkü yok ise.Tapu tarihinden 1 ay içinde karşı tarafa bildirim yapıp devam eden 6 ay süre zarfında tahliye davası açabilir.
Karşı taraf mart 2018 de evi bosaltacagi yönünde direktif verdiyse bunu resmiyete dokmeniz mantıklı.Zira dava acsaniz varsayalım zaten bu tarihe kadar sürecek.
250-300 TL ne ise artık profesyonel bir bürosundan yardım almak gayet mantıklı.En az zarar ve zaman ile işin içinden çıkmanız dileğim ile.
Ben olsam kafamı sorular ile bunaltmazdım.
Çok sağolun aslında benim amacım karşı taraf ile yaptığım 2 telefon görüşmesinden sonra bir daha muhatap olmamak. yasal süreci başlatmak istiyoruz ancak burada muhatap olarak yanlış kişiye ihtar göndermekten çekiniyoruz. sürecin uzamaması için yapabileceğimiz ne var onu araştırıyoruz.
İyi çalışmalar
konu silinebilir. bütün kira gönderimi yapan isimlere ihtar gönderildi.