Bölge İdare Yargı kararına istinaden yapılan atama ve danıştayın bu kararı bozması
Kolay gelsin arkadaşlar çok sıkıntılı bir durumun içerisindeyim.Ciddi bir sorunum mevcut.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ağrı İlinde Sözleşmeli Ziraat Mühendisi olarak görev yapmakta(23 ay çalıştım) iken Kadrolu Ebe olarak eşimin çalıştığı Samsun iline atama talebinde bulundum.
Kurumum bu atamayı reddettiği için idare mahkemesine yürütmeyi durdurma talepli dava açtım ve kazandım.Kurumum bu karara istinaden tayinimi Samsun iline yaptı ve yaklaşık 20 aydır burada görev yapmaktayım.
Bakanlık Danıştayda temyize gitti ve Danıştay BOZMA kararı aldı. İtiraz süreci devam ediyor yalnız davayı kaybedersem eski görev yerim olan Ağrı iline tekrar gönderileceğim.
Bakanlığımız yakın bir zamanda 3 yılını aynı yerde çalışmak koşuluyla dolduran sözleşmeli personele hiçbir mazerete gerek kalmadan nokta tayin hakkı verdi ve tayinleri yapıldı.Bakanlığa bu durumu sordum ve sen bu durumdan faydalanamazsın dediler.
Benim sorum şu Yürütmeyi durdurma kararı öncesi Ağrı da çalışmış olduğum 23 ay var ve mahkeme kararına istinaden Samsun ilinde çalıştığım 21 ay var davayı kaybedersem Ağrı iline tekrar dönmüş olacağım İdarenin mahkeme sürecinde çalıştığım süreyi Ağrı ilinde çalışmış olarak kabul etmesi gerekir mi gerekmez mi
Bu konuda da dava açmayı düşünüyorum acaba emsal kararlar var mıdır.
Cevap: Bölge İdare Yargı kararına istinaden yapılan atama ve danıştayın bu kararı bozması
Alıntı:
agriengineer01 rumuzlu üyeden alıntı
(...) eşimin çalıştığı Samsun iline atama talebinde bulundum.
Kurumum bu atamayı reddettiği için (...) dava açtım ve kazandım.Kurumum bu karara istinaden tayinimi Samsun iline yaptı.
(...) İdarenin mahkeme sürecinde çalıştığım süreyi Ağrı ilinde çalışmış olarak kabul etmesi gerekir mi gerekmez mi?
Sorunuzun cevabını vermişsiniz.
Atamanız Samsun'a yapılmışken bu sürede Ağrı'da çalışmış kabul edilmeniz maalesef mümkün değil.
Cevap: Bölge İdare Yargı kararına istinaden yapılan atama ve danıştayın bu kararı bozması
Yusuf bey haklısınız ama ben bu durumda mağdur olmuyor muyum ? sonuçta mahkeme kararıyla tayinim yapıldı ağrı da kalsaydım bu hakkı zaten elde edecektim. Bu mağduriyet tamamen şansa mı bağlı kalacak hukuksal anlamda bir hakkım yok mudur.
Samsunda çalışıp, ağrıda çalışmış sayılma diye bir şey mantıken de hukuken de mümkün değil.