Annede Liseden Kalma Faça izleri ve cocuk velayeti
Arkadaşlar merhaba 2 yıllık evliyim eşim kolunda liseden kalma faça izleri var. eşimle evlendikten sonra psikolojik olarak geçim sıkıntısı çekiyoruz. boşanma aşamasındayız. mahkeme eşimin kolundaki faça izlerini göz önüne alarak cocugun(19 aylık kız ) velayetini bana verirmi. eşimin psikolojik sorunlarıın oldugunu düşünüyorum.
NOT faça izlerini evlendikten sonra farkettim. detaylık bakıldıgında belli oluyor.
Cevap: Annede Liseden Kalma Faça izleri ve cocuk velayeti
19 aylık bir bebeğin velayetini anne yerine babaya verilmesini sağlayabilmek için , lise yıllarından kalma, çok dikkatli bakıldığında görülebilecek kesik izlerinden çok çok daha fazla sebebe ihtiyacınız var.
Cevap: Annede Liseden Kalma Faça izleri ve cocuk velayeti
Velayette anne babanın durumu değil çocuğun menfaatine bakılır. Çocuğun yaşı sebebiyle anne sevgisine muhtaç olması durumu bana sorarsanız velayet kararını en az %80 anne lehine etkiliyor. Bu genel bir durumdur. Sosyal incelemeye bir heyet gelip evi ortamı inceler ve iki taraflada görüşüp bir rapor yazar. Bu görüşmede zaten annenin durumuyla ilgili bilgi verirsiniz raporda buna kesinlikle değinilir ve annenin psikolojik yeterliliğinin araştırılması istenir. Buna karşın çocuğun velayetini alırsanız ona nasıl bakacağınızla ilgili şartları yerine getirebileceğinizi iyi izah etmelisiniz.