Askerlik için iş akdini askıya alabiliyor muyuz?
Merhabalar,
21 temmuz Cuma günü kısmetse askerlik için yerlerimiz belli olacak ve kısa dönem askerlik yapmak için iş yerimden ayrılmam gerekecek.
Sağlık bakanlığı / Bursa Halk Sağlığı'na bağlı bir ilçede 05.03.2009'dan beri ( Yaklaşık 8.5 senedir) TAŞERON işçi olarak çalışmaktayım.
Ben şimdi askerden döndükten sonra tekrar aynı iş yerimde çalışmak istiyorum, müdürlüğümüz içerisinde bizimle ilgilenen sorumlularımızla görüştüğüm de dilekçe vs hallettikten sonra yardımcı oluruz diye tarafıma söylendi. Buna istinaden ben sülüsü mü aldıktan sonra dilekçemi ne şekilde doldurmam lazım acaba.
- Tazminatı mı almadan gitsem askerlik nedeniyle iş akdini askıya alınmasını talep etsem şirketten benim için dönüşte işe alınmama riskinde tazminatımı geri alabilir miyim?(Düşükte olsa ihtimal diye soruyorum)
- Askerden geldikten sonra ise tekrar alındığımda tazminatım kaldığı yerden devam eder mi?
- Şirketten tarafına nasıl belgeler yada belge almalıyım birde yada almam gerekiyor mu geldiğimde tekrar işe girebilmem için?
Biraz uzun yazı oldu kusuruma bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar :)
Cevap: Askerlik için iş akdini askıya alabiliyor muyuz?
Umarım soruların hakkında bilgisi olup beni ve benim gibi durumda olanları aydınlatan birileri vardır. :)
Yardımcı olabilecek var mı acaba yarın yerler açıklanacak en geç önümüzdeki hafta içi dilekçe vermemiz gerekiyor :(
Bu konu hakkında bilgisi olan hiç mi kimse yok acaba ? Avukat bey'ler yardımcı olursanız çok memnun olurum. :(
Tazminatı alsanda almasanda bir farkı yok. Kanunen seni almaları lazım eğer almazlarsa 3 aylık maaş tazminatını vermeleri lazım. Tazminatını bırakma bence içeride alıcaklar diye.