Araç satışında dolandırıcılık
S.a
İcra davası sürerken aynı kişiye dolandırıcılık davası açabilirmiyim?
Kardeşimi 24.000 tl senet ile noter de dolandırdılar.Benden korktuğu için 1 ay sonra söyledi.borçlu ile kefili sorgulattım üzerlerinde hiçbirşey yok.biz bu parayı icra ile alamayacağız kesin.kefil ile görüştüm (beni kandırdılar)dedi.kardeşim hala o aracın kredisini ödüyor.asıl borçluda internet hesabında gezip eğleniyor.5 yıldızlı otellerde kalıyor.kardeşim insanlara hemen güvenir.saf insan.ama ben bu dolandırıcıların ceza almasını istiyorum.
Cevap: Araç satışında dolandırıcılık
Dolandırıcılık davasını(yani ceza davasını) siz açamazsınız, savcılık makamı açabilir.İddianız araç sattık karşılığında para değilde senet aldık, senedi tahsil etmek istediğimizde edemiyoruz, kişilerin üzerlerine mal, maaş vs. yok ise bunun dolandırıcılıkla uzak yakın alakası yok.Aranızda ticari bir ilişki olmuş tahsilat sorunu yaşıyorsunuz.Bu ülkede tahsil edilemeyen milyonlarca alacak var.Milyonlarca insan dolandırıcılıktan ceza almış veya ceza evinde bu sebepten yatıyor falan değil.Kardeşiniz ticari bir hata yapmış.Ticarette nakit para daima senetten çok daha değerli kabul edilir çünkü senedin tahsilatında sıkıntı çıkma riski vardır.Yapacağınız şey icra için sıraya girip beklemek arada bir icra dairesine giderek sorgulama yapmak.Bu kişilerin üzerine mal geçmesi veya maaşlı çalışması gibi bir durum oluşursa senet işe yarar hale gelecek.Şu an için yapılabilecek başkaca bir şey yok.
Cevap: Araç satışında dolandırıcılık