Sms ile gelen hakaret içeren bir mesaj için nasıl bir yol izlenmeli?
İnternetteki sanal pazar yerlerinden birinde gerçekleştirdiğim bir satış neticesinde ilgili ürünü 1 hafta önce kargoladım, öncesinde de alıcıyla telefonda görüşmüş ve whatsupda yazışmıştık, az önce müşteri sistemden kargo durumunu sormuş, ardından da beni aramış telefonu açamadım, telefonu görür görmez dönüş yaptım açmadı ardından maile dönüş yaptım ardından bir sms geldiğini fark ettim, tam ben sistemden cevap yazmadan önce.
"siparişi iptal ettim terbiyesiz herif"
şeklinde. Ben de birşey yazmadım. Bu tip gelen bir sms ile davacı olabilir miyim hakaret ile ilgili? Ve de bu husus bilişim hukuku alanına mı giriyor? Ve de alıcının olduğu ilde dava açılması mı ve dolayısıyla o ildeki bir avukat mı daha hızlı sonuç verir?
Cevap: Sms ile gelen hakaret içeren bir mesaj için nasıl bir yol izlenmeli?
Kiymetli dostum,hukuken bir davanin açilmasi için ya olay yerinin geçtiği yer mahkemesi ya davali ve ya davacinin ikametgahinin bulunduğu yer mahkemesinde dava açilmasi gerekir.tabiki ortada yetkilendirilmiş bir mahkeme yoksa.anlatiminiza göre olay sanal ortamda geçmiş ve hukuki olumsuzluklar gözardi edilmiş.bu durumda sadece davali ve davacinin ikametgahinin bulunduğu yer mahkemeleri yetkili kabul edilebilir.avukat seçimi durumu da söz konusu olunca tercih sizin.ama ben olsam güvenebileceğim ve davanin ehli bir avukati tercih ederdim.olayi bilişim hukuku nispetinde hakaret niteliği şeklinde sms kaydiyla dava konusu yapabilirsiniz.saygilar.
Cevap: Sms ile gelen hakaret içeren bir mesaj için nasıl bir yol izlenmeli?
Öncelikle sanal pazar'a şikayette bulun, eğer suç duyurusunda bulunacaksanda bu konuda avukatın şart olduğunu düşünmekteyim.
Ayrıca şuradaki konuyu inceleyebilirsin: https://www.hukuki.net/showthread.php...ret-sayilir-mi