Evden ayrılma ve icra konusunda yardımınızı bekliyorum, teşekkürler.
Merhaba, Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim, olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım sorunumu.
2 sene önce 3 kişi ev kiraladık ve 10 bin gibi bir rakama 3 kişi imza attık, 3 ay sonra bir arkadaş kirasını geciktirmeye ödememeye başladı. Bu şekilde sene sonuna kadar evde kaldık ve evden ayrıldık. Ev sahibi de borcu icraya verdi 7 bin civarında bir rakam.
Ben ev sahibi haklı buluyorum ve borcu ödemek istiyorum ama;
1) Borcu üç e bölüp herkes kendi payına düşeni öder mi, böyle bir şey var mı ?
2) Diyelim ki tek başıma ödedim borcu, ödedikten sonra diğer iki borçludan kendi paylarına olan kısmı alabilir miyim?
3) Bir işe girsem maaşıma haciz konulsa sürekli benden mi kesilir bu para?
Cevap: Evden ayrılma ve icra konusunda yardımınızı bekliyorum, teşekkürler.
Alıntı:
Kabiyra rumuzlu üyeden alıntı
1) Borcu üç e bölüp herkes kendi payına düşeni öder mi, böyle bir şey var mı ?
2) Diyelim ki tek başıma ödedim borcu, ödedikten sonra diğer iki borçludan kendi paylarına olan kısmı alabilir miyim?
3) Bir işe girsem maaşıma haciz konulsa sürekli benden mi kesilir bu para?
1- Ev sahibi ile yaptığınız sözleşmeye göre her biriniz borcun tamamından sorumlu olabilirsiniz. Ancak ev sahibiyle üçte birini ödeme karşılığında sizden olan alacağından feragat konusunda yazılı anlaşma yapmanız da mümkün.
2- Tek başınıza tamamını öderseniz elbette 1/3 payları için arkadaşlarınıza rücu edebilirsiniz. Ancak tahsil etmek için onların mallarını veya gelirlerini bulmanız lazım.
3- Alacaklı kimde ne bulursa, hanginizden daha kolay tahsil edebilecekse ondan tahsil eder.