Beyler 15 yaşındayım ve güvenliğim açısından yanımda kelebek bıçak taşıyorum, bunun taşınması suç mudur ?(bıcak bölümü yaklasık 3,5-4cm)
Printable View
Beyler 15 yaşındayım ve güvenliğim açısından yanımda kelebek bıçak taşıyorum, bunun taşınması suç mudur ?(bıcak bölümü yaklasık 3,5-4cm)
15 yaşında genç bir çocuğun ne güvenliği olur ki.. Bu yaşta böyle bıçaktı vb. taşımanın hiçbir anlamı yok.
Tavsiyem; bu ve buna benzer olaylardan uzak dur.
çÜNKÜ BU YOLUN SONU YOKTUR. BUGÜN BIÇAK YARIN SİLAH TAŞIMAYA KALKARSIN VE BUNA DA GÜVENLİĞİM İÇİN DERSİN..
YAPMA BÖYLE ŞEYLER...
KENDİNE İYİ BAK..
T.Tuan
6136 sayılı ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN'un 4. maddesinin I. fıkrası şöyledir:
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç,kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Aynı KANUN'un 15. maddesinin I. fıkrası ise şöyledir:
Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satınalanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve üçbin liradan onbin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.
Tuan96 ya aynen katılıyorum;
15 yaşında ne güvenliğiymiş bu? delici ve ateşli herbirşeyden uzak durmanda fayda var bence. Güvenliği güvenlik güçleri sağlar bunu unutma
kelebeğin kendisi çok sevimli ve şirin bir hayvandır. Bıçakta ise iş yoktur. Yaşında kemale ermek üzere sen bence kelebek kolleksiyonu yap çok işe yarıyor...
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
ya güvenliği tam olarak güvenlik güçleri sağlasa bu kdr olay olmazdı insanın başına herşey gelebilir bnde 16 yaşındaym 23 cm siyah kelebek taşıyorum ve suç ama şimdiye kdr kimse bni durup dururken aramadı o yüzden taşıyın bişey olmuyo ve amacın sdece kendini korumaksa muşta al daha yararlı bn denedim daha ii koruyosun kendini
yaşın 21 den büyükse bıçağın üzerinde kan oluğu tırrıl gibi herhangi bir zrara arttırıcı özelliği bulunmuyossa kesici kısmı 8 cm den büyük değilse taşıman sorun olmaz amsenin yaş 16 bu yüzden kaybedersin
tmm yaşım küçük ama yani durup dururken kimse kimseyi aramıyo bn muştada taşıdım bıçakda ama kimse bni durdurup gel sni arıcam demedi ztn genelde okul çantamda bulunuyo
Şimdiye kadar aranmamış olmanız bundan sonra da aranmayacağınız anlamına gelmez. Yukarıda KV. rumuzlu üyemiz kanunu zikretmiş. Üstelik başınıza tahmin dahi edemeyeceğiniz sorunlar da yaratabilir. Örnek: Alt mahallede kavga olmuştur. Çocuğun biri muşta ile diğerini yaralamış ve kaçmıştır. Bu sırada olay mahalline gelen polisler seni de bir kontrol etmek istediğinde üzerinde muşta çıktığında, kişinin sen olmadığını anlatana kadar ak ile karayı seçer, olayda fail olmaktan kurtulsan da 6136 sayılı kanuna göre suç işlediğinden 16 yaşında GBT sahibi ve ceza almış bir genç olarak tertemiz yaşamına leke sürerek hayatına devam edersin.
Bir gün bir aramaya denk gelirsin üstünden çıkar. ONdan sonra yargılanır hüküm giyersin. İş güç bulmanın zor olduğu günümüzde taklalar atar vakti zamanı geldiğinde sırf bu yüzden iş bulamadığını ve sıkıntılarla karşılaştığını görürsün. Ondan sonra muşta vb. taşıdığın güne lanet edersin de faydası olmaz.
beyler öylesine nette gezinirken buraya girdim bi baktım benim adım 4 yıl önce yorumlar falan.bıçak taşımak falan ergenlikten başka bişey değildir.4 yıl önceki görüşlerim ortada şuanki görüşlerim de.bıçak falan taşımayın benim falan başıma gelmedi ama geleni gördüm yakalananı gördüm.kavga dövüş bıçak boş iş bırakın bunları yürekli olun cesur olun karşınızdaki bıçak çekerse onun ayıbı hadi eyvallah