Kardeş İçin Velayet Davası Açmak
İyi günler. Soruma cevap verirseniz sevinirim. Babam şizofreni hastası vasisi 51 yaşındaki annem. 14 yaşında da kardeşim var. Annemin 36 yaşında bir adamla ilişkisi olduğunu öğrendim. Adam hakkında yaptığım araştırmalar neticesinde 2012 yılında bir çocuğa cinsel istismarda bulunmuş. Bu olaylar üzerine ben kardeşimin velayetini almak istiyorum. 33 yaşındayım evliyim ve bir çocuğum var. Dava açarsam velayeti alma gibi bir şansım olur mu? Eğer varsa nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler
Cevap: Kardeş İçin Velayet Davası Açmak
Bende 21 yaşındayken abimin vasiliğini almıştım hakim vermiyordu nerdeyse ancak mantıklı açıklamalar yaparsan alırsın annesi babası nerde diye sorunca söylediğin şeyler doğruysa gayet mantıklı duruyor vasiliğini verirler. Tabi kardeşinin malı varsa onlara dokunma hakkın olmuyor.
Cevap: Kardeş İçin Velayet Davası Açmak
Başka yardım edecek varsa çok mutlu olurum. Annemin sık sık adamla mesajlaştığının dökümünü online işlemlerden tespit ettik. Kendisi itiraf etti sonrasında da. Tüm uyarılarıma rağmen görüşmeye devam ediyor. Velayet davasını kazanabilir miyim?