Pedagojik Formasyon Mağguru
Kızkardeşim Jeoloji Mühendisi olup özel bir bankada çalışmaktadır.2016-2017 yılı pedagojik formasyona kayıt olup tamamlamıştır. Öğretmen olarak çalışmak için yaptığı müracaatlarda Jeoloji Mühendislerinin Öğretmenlik yapacağı bir bölüm bulunmadığını öğretmiştir. Madem öğretmenlik yapacağı bir bölüm yoktu Formasyon aldığı üniversite neden kabul etti.Hem para ödedi hem de işten çıkıp koşa koşa derslere sınavlara yetişti.Evini, işini ihmal etti.Sorum şu olacak;
Maddi Manevi mağduriyetini gidermek için Üniversiyete dava açabilir mi, Açıldığı takdirde kazanma olasılığı nedir??
Cevaplarsanız sevinirim..
Cevap: Pedagojik Formasyon Mağguru
Üniversitenin görev ve sorumluluğu eğitim vermektedir. Bu eğitim herhangi bir iş garantisi sağlamaz.
Üniversite kişinin bu eğitim ile neyi hedeflediğini bilemez, bilmek zorunda değildir.
Üniversite "(jeoloji) mühendisler(in)e pedagojik formasyon ile öğretmenlik imkanı" gibi bir ifade ile programın reklam ve duyurusunu yapmamışsa bundan bir sonuç alamazsınız.
Bu şekilde bir tazminat olanağı olsaydı, atanamayan öğretmenler, hemşireler vs. mezun oldukları üniversiteleri dava ederlerdi.
Maddi manevi tazminat davası açabilir.Ancak kazanma olasılığı gözükmüyor.İsteyen kişi gerekli şartları sağladığında üniversiteden istediği eğitimi alabilir, tezli, tezsiz yüksek lisansı yapabilir.Benim aldığım eğitim işe yaramadı tazminat alayım denseydi, herhalde üniversite mezunlarının yarıdan çoğu mahkemelere yığılırdı.Sonuç olarak böyle bir dava size masraftan başka bir şey çıkarmayacaktır.
Peki teşekkür ederim
- - - Updated - - -
teşekkür ederim