Polisle Tartışmam sonucu şikayet edilmem
Merhaba,
Bugün eve gelmeyen ruhsatımı almak için ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. Numaratörden sıra alıp beklemeye başladım. 15-20 dk oldu ki birileri numarasız iş yaptırıyordu ve bana da sadece 1 kişi vardı. o bir kişi 15-20 dk oldu işlem yaptıramadı. Bir polis memuruna yaklaşıp '' hocam bu numaralar neye göre yanıyor'' dedim. numarama baktı, yanlış almışsın dedi. benimle birlikte numaratöre geldi. ''okuman yazman yok mu. ruhsat için sarı buton diyor'' dedi. sesimi çıkarmadım. sonra numarayı verip giderken ''düzgün oku artistlik yapma'' dedi. Ben orada sinirlendim. ne biçim konuşuyorsun diye biraz yüksek bir tonla çıkıştım. bunun üzerine sinirlenip işlem yapılan odaya çekmeye çalıştı beni. ben başıma kötü bir şey gelir diye girmedim o odaya, direndim. sonra diğer polisler de müdahil oldu. bir tartışma çıktı. güzel konuşacaksın vatandaşla dedim. (haliyle ses tonum yüksek) ''alışmışsınız vatandaşı itip kakmaya, ben müfettişimim, cahil değilim. bana böyle davranamazsınız'' dedim. neyse şikayetçi olacağız dediler. odaya geçtim kimliğimi verdim. ekip geldi. karakolda birbirimizden şikayetçi olduk.
memur şikayeti okudu. sözümona ben ''müfettişim sizi sürdürürüm'' demişim. hakaret etmişim. bunların hiç biri olmadı. kameralar olanı biteni çekiyor ama ses kaydı alamıyor tabiki.
şimdi size sorum değerli forum üyeleri ; başıma bir iş açılır mı ?
Cevap: Polisle Tartışmam sonucu şikayet edilmem
Görev başındaki memura tehditten dava açılması yüksek ihtimal.
engin bey ama bu iddia ettiklerinin hiç biri olmadı ki.
Alıntı:
monheart rumuzlu üyeden alıntı
engin bey ama bu iddia ettiklerinin hiç biri olmadı ki.
Bu sizin iddianız.Karşı taraf da olduğunu söylüyor.Şahidi de varsa mutlaka bu bir davaya konu olacaktır.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bu sizin iddianız.Karşı taraf da olduğunu söylüyor.Şahidi de varsa mutlaka bu bir davaya konu olacaktır.
Kanaatim o ki Müştekinin, (Yani Şikayet eden Polisin.) tanığı vardır. Bu tanığa güvendiği için asılsız iddialarda rahatlıkla bulunarak sizden bir nevi intikam alıyor.
En iyi yol uzlaşmaktır. Şayet uzlaşmaya yanaşmıyorsa (Şikayetinden de ısrarcı ise.) sizde başta Emniyet Genel müdürlüğü olmak üzere Kamu Denetçiliği Kurumuna Polisin rahatsız edici tavrından dolayı şikayet edebilirsiniz. Bu şikayetti yaparken çok dikkatli olunuz; aksi durumunda siz, iftira atmaktan dolayı ceza alabilirsiniz.
İlaveten şunu belirteyim: Bu gibi haksız suçlamalara karşı bir Avukattan yardım alınız.
şahidi aslında olayı görmedi. sonradan gelip çok küçük bir kısmına şahit oldu. bunu kamera görüntüleriyle tespit ettirmek faydalı olur mu.