Vasi tayini kararının adli tıp raporu ile kaldırılması
Merhaba
Kumar bağımlılığından kaynakli savurganlık sebebiyle kendi istegimle vasi tayini icin basvurdum ve 2015 ocakta vasi atandi. 2016 marttan itibaren kumar bağımlılığından kurtuldum. 2016 ekimde universite hastanesinde vasi kararinin kaldirilmasi icin heyete girdim. Heyetin basindaki doktor borcum olup olmadigini sordu bende 2 yil once cektigim kredinin borcunun devam ettigini taksitlerin 1.5 yil sonra bitecegini 7 aydir oynamadigimi suan para bile biriktirebildigimi soyledim. Ama duzenlenen raporda 7 aydir oynamadigim ama savurganligimin devam ettigini 1.5 yil sonra tekrar degerlendirilecegim yazilmis.
Bende itiraz ettim adli tipa yonlendirildim 5 ay randevuyu bekledim. Haziran ayinda adli tipta heyete girdim. Iceri girdigimde daha benim oraya ne icin geldigimi bile bilmiyorlardi dosyama bakmadilar bile heyete girip cikmam yaklasik 3 dakika sürdü. Dialog aynen soyle geçti
D: uyusturucu kullaniyonmu
B: bugune kadar hic kullanmadim
D: alkol kullaniyon mu
B: ayda bir bira icerim
D: o zaman niye geldin buraya
B: kumar bagimliligi
D: ne zamandir oynamiyon
B: 16 aydir
D: ya tekrar oynarsan
B: bu konuda fazlasiyla bilinçlendim uzun sure bilişsel davranisci terapi gördüm
D: tamam cikabilirsin.
Şimdi sorum adli tip raporu neye gore duzenleyecek. Universite hastanesinin raporuna bakarak ona paralel bi rapor hazirlarlar mi. 3 dakikada benim icin hayati derecede onemli olan bir raporu nasil hazirlayacaklar
Bu rapor kac ayda cikar.
Not: kanuna gore vasi kararinin kaldirilmasi icin 1yil kumar oynamamam yeterli.
Cevap: Vasi tayini kararının adli tıp raporu ile kaldırılması
daha önce böyle bir durum ile karşılaşan var mı?
Sanırım Bu konuda bilgi sahibi kimse yok :(