Cevap: kredi karti magduriyeti
1- Özellikle üstüne basa basa her banka her kart için söyler, hatırlatır, şifrenizi kimseye söylemeyin diye. Siz vermişsiniz kartı arkadaşınıza , sanki siz kullanırmış gibi kullanabilsin diye. Borç banka ile sizin aranızdaki kart ilişkisine dayanan bir borç ve sözlü olarak ta harcamayı kabul etmişsiniz.
2- Yapılandırma, mevcut toplam borcun bir faiz oranı ile uzun vadeli olarak hesaplanması ve ödenmesi üzerine kurulan bir sözleşmedir.
Ödemeyi yapmış / yapabilmiş olsaydınız ilk yapılandırmaya uygun olarak, bugün borcunuz psikolojinizi bozacak miktarda artmış olmayacaktı.
Sorumluluk sizde, banka şöyle yapmasaydı, böyle etmeseydi böyle olmazdım tarzı düşüncelerle gerçekleri görmekten kaçmayı bırakmanın vakti gelmiş te geçiyor. Yapılandırma bir tekliftir sonuçta, kabul etmeseydiniz herhangi bir işlem yapılmayacaktı.
Yapmanız gereken en doğru hareket, alacaklı vekili ile pazarlık ederek tek seferde kapatacak olsanız borcun ne olacağını öğrenmek ve o miktarı eş dost akraba üzerinden uzun vadeli , ödeyebileceğiniz rakamlarda taksitleri olan kredi çekerek ödemek olacaktır.
eedogan bey yanitiniz icin tesekkurler Ben borcu yine Kabul ediyorum ama banka sozlesmelerde sistem arizasindan kart kullanicisi sorumludur diye bir madde veya ibare yok yani banka burda sozlesmesi disi yasal olmayan bir yol izliyor dusuncesindeyim cunku su an bile kart limitlerim 2400 tl gozukuyor yani sistem arizasi diyip banka tum yuku bana bindiriyor bu yasalmi Ben bunu ogrenmek istemistim
Konuyu birden fazla yere açmayınız.Biz siliyoz siz açıyonuz.Tek başlıkta devam edin.Konu hakkında bir şeyler söylemek gerekirse sn.Erdoğan beyi dinlemek yapılabilecek tek şey gibi gözüküyor.