Genç Kızlık Soyadımı Kullanmam Halinde?
Merhaba,
Vefat etmiş eşimden dul maaşı ve sağlık sorunlarım nedeniyle çalışamadığım için de vefat etmiş babamdan yetim aylığı almaktayım. Halen kimliğimde vefat etmiş eşimin soyadını kullanmaktayım. Yeni kimlik başvurumu yaparken genç kızlık soyadımı kullanmak istediğime dair istekte bulunmak istiyorum. Ancak soyadı değişikliği nedeniyle almakta olduğum dul maaşı ve yetim aylığı ödemelerinde herhangi bir sorun oluşur mu? Ayrıca eşimin ailesinin mirasçısı durumundayım şu anda, genç kızlık soyadıma dönmem bu durumu bozar mı?
Çok teşekkürler, iyi çalışmalar...
Cevap: Genç Kızlık Soyadımı Kullanmam Halinde?
Alıntı:
Kerime_ rumuzlu üyeden alıntı
Vefat etmiş eşimden dul maaşı ve sağlık sorunlarım nedeniyle çalışamadığım için de vefat etmiş babamdan yetim aylığı almaktayım. Halen kimliğimde vefat etmiş eşimin soyadını kullanmaktayım. Yeni kimlik başvurumu yaparken genç kızlık soyadımı kullanmak istediğime dair istekte bulunmak istiyorum. Ancak soyadı değişikliği nedeniyle almakta olduğum dul maaşı ve yetim aylığı ödemelerinde herhangi bir sorun oluşur mu? Ayrıca eşimin ailesinin mirasçısı durumundayım şu anda, genç kızlık soyadıma dönmem bu durumu bozar mı?
Soyadınızı değiştirmeniz miras haklarınızı veya dul ve yetim maaşı haklarınızı etkilemez.
Kocanızın mirasından hak sahibi olmak için vefat ettiği tarihte onunla nikahlı olmanız gerekir.
Kocanızdan dolayı dul, babanızdan dolayı yetim maaşını şu anda aynı anda alabilme hakkınız varsa, yeniden evlenmedikçe bu hakkınız devam eder.
Cevap: Genç Kızlık Soyadımı Kullanmam Halinde?
eşinizin ailesinin mirasçısı nasıl oluyorsunuz?