İlamsız Takipte Ödeme Emri
Merhabalar , kolay gelsin ,
Öncelikle başıma ilk defa böyle bir şey geldiği için yanlış kelime telaffuz edersem kusura bakmayın . Bugün postacı tarafından tarafıma İstanbul Anadolu adliyesi
16. icra müdürlüğünden tebligat geldi. Tebligatın içerisinde ilamsız takipte ödeme emri yazıyor. Sağ üstte de Örnek No: 7 yazıyor . Öncelikle olayı anlatayım . Ben özel bir şirkette idari işler şoförü olarak çalışıyordum . Bankaya evrak götürdüm . Bankanın otoparkında bir trafik kazası oldu . Benim kullandığım araba şirket arabasıydı. Aynı şekilde karşı tarafın arabası da şirket arabasıydı . Tutanak tutuldu ve 2 taraf da birbirimizi görmedik kör noktaya geldi diye tutanağa yazdı . Tutanak sonuçlandı ve bana %50 hata karşı araca da %50 hata verildi . 2 araç da zaten kiralık olduğu için kasko hasarları karşıladı. Bu olay da tarif olarak 05.10.2016 tarihinde gerçekleşiyor . Tebligatın resmini çekip yüklemeye çalıştım ama sanırım başaramadım. Tebligatta yazanları iletiyorum .
Borcunuzu hemen öderseniz 19.05.2017 itibariyle Takip Çıktısı : 407,88 Vekalet ücreti : 330 Masraf : 11,75 Harç Toplam : 54,56 Kalan Borç : 804,19 Senet ve tarihi ve senet yoksa borcun sebebi : 20.09.2016 düzenleme tarihli 20.09.2016 faiz başlangıç tarihli 385,00 TL tutarındaki ( 20.09.2016 tarihinde gerçekleşen trafik kazasında 34 lg 7425 plakalı aracın %50 kusurlu olması sebebiyle 34 ns 1499 plakalı araca vermiş olduğu hasardan dolayı 7 günlük kazanç bedeli ( 1 günlük kazanç kaybı 110 tl )) bu şekilde bir yazı yazıyor. Fakat 34 ns plakalı araç ticari bir taksı değil kazanç bedeli isteniyor ayrıca da araç gidemeyecek durumda değildi. Sadece arka kısım da hafif bir göçük meydana gelmişti. Tutanakdan sonra 2 araç da yoluna devam etti. Çekici filan gelmedi . Şimdi ben bu parayı ödemek zorunda mıyım ? Sonucunda ben oraya şirketin şoförü olarak gittim . Ama icra benim adıma açılmış . Şirkete açılmamış . Tebligat elime bugün ulaştı . Şirketimden şubat ayında ayrıldığım için telefon açtım . Şirket avukatlarına sorup geri dönüş yaparız dediler . Yani itiraz edebilir miyim ? Yardımlarınızı bekliyorum .
Teşekkürler .
Cevap: İlamsız Takipte Ödeme Emri
Bi de bunlar çıktı itiraz etmenizi öneriyorum ben şahsen. Dava açsınlar mahkeme karar versin kazanç kaybı varmı yok diye.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bi de bunlar çıktı itiraz etmenizi öneriyorum ben şahsen. Dava açsınlar mahkeme karar versin kazanç kaybı varmı yok diye.
Cevabınız için öncelikle teşekkür ediyorum . Ben itiraz ettikten sonra dava açılır ve kazanç kaybı var ise bu 804 tl tutarından daha fazla bi ücret mi öderim ?
Saygılarımla .
Haklı çıkarlarsa evet ama ben haklı çıkacaklarına inanmıyorum karar sizin elbette avukatınız varsa onunla görüşüp hareket ederseniz iyi olur.
şimdi bir arkadaşım ile görüştüm de arkadaşım şunu iletiyor . Kazanç kaybı derken şirketin aracının kiralık oldugunu ve bu 7 günlük kazanç bedeli de aracın kira parası olabileceğini söyledi . Fakat araç hasarlı oldugu zaman filo şirketleri hasarlı araç yerine muadil araç temin ediyor . 804 tl yüksek bir para 7 gün içerisinde işlem yapmazsam otomatik borçlanmışmı olacağım .
İtiraz et arkadaşım..Karşı taraf düşünsün.Mahkemeye vermeyi..Mahkemede masraflı bir iş..800 tl alacak için 250-300 tl mahkeme masrafını tekrar göze alırlar mı bilemiyorum..
Ama ne olursa olsun şansını dene,itiraz et..
Merhabalar kolay gelsin ,
Dün anadolu adliyesine gidip dilekçe verip itirazımı yaptım . Fakat şimdi beni nasıl bir süreç bekliyor Karşı taraf mahkemeye vermezse dosya otomatik kapanıyor mu yoksa benim gidip dosyayı kapatmam mı gerekiyor ve ne kadar süre geçmesi gerekiyor.
Mahkemeye verirlerse avukat tutmam şart mı ? Ya da kendimi savunabilmek için duruşmaya gitmem gerekecek mi ? Yardımlarınızı rica ediyorum .
- - - Updated - - -
Tekrar Merhabalar
Ben bu açtığım konu ya resim ekledim . Şimdi o resmi kaldırmak istiyorum . Fakat tekrar konuyu düzenle seçeneğini bulamadım . Yetkililere özel mesaj da atamıyorum . Mesaj gönderi sayımdan dolayı izin vermiyorum . Bende buraya yazmak zorunda kaldım gerekirse bu gönderiyi kaldırabilirsiniz. ama ben konuyu nasıl düzenleyeceğim. Yardımcı olur musunuz ?
Teşekkürler
İtiraz dilekçenizi karşı tarafa tebliğe çıkarttırsaydınız keşke tebliğ aldıktan itibaren 1 yıl içinde dava açmazlarsa takip düşer. Dava açarlarsa avukat tutmanız şart değil ama iyi olur.
Konuya eklenmiş bir resim göremedim.
engin bey merhabalar ben bu siteye yeni üye oldum fakat nerden yazılıyor bulamadım formu bende burdan yazayım dedim umarım rahatsız etmiyorumdur benim bir maruzatım var müsayitseniz dile getirmek isterim
Sorunuzun hangi kategoride olduğunu tespit edip o kategoriye yazabilirsiniz buraya da yazabilirsiniz.