Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık Suçlaması ( Online Oyun )
Öncelikle merhabalar ,
Bundan yaklaşık 2 ay önce zararlı yazılım ile ele geçirdiğim mail hesabı doğrultusunda 2 adet oyun karakterini üzerime almıştım. Fakat mağdur kişi şikayet edeceğini söyleyince hesaplarını geri verdim.Oyun karakteri içerisindeki eşyalara karşılık farklı sunucuda bulunan, zararını karşılayacak eşyalar teklif ettim. Bunları kabul etmeyip savcılığa dilekçe verdiğini söyledi. Bu doğrultuda yaklaşık 1 ay sonra babam ile benim ifadem alındı.(Hat sahibi babam olduğu için) Suçlamalar ; mail hesabının şifresi değiştirilmesi ve oyun hesaplarının çalınmasıydı. Ayriyeten 70.000 TL zararı olduğunu da belirtmişti. 70 bin TL zararı hariç suçlamaları inkar etmedim. İfademizi verip karakoldan ayrıldık ve bugün 05/07/2017 tarihinde UYAP sistemini kontrol ettiğimde dava açıldığını gördüm. Sizlerden ricam bu iki soruma cevap almam olacaktır.
1. Duruşma Adana'da ben ise İstanbul'dayım duruşma tarihi okul dönemime denk geldiği için sorun yaratabilir.Bu sorunu çözebilir miyiz ?
2. Bu Dava sonucunda hapis yatma ihtimalim var mı ? (Daha önce suç işlemedim,19 yaşındayım.)
Dava Bilgilerini ise aşağıya yazdım.
Dosya Durumu ...
Dava Türü Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık
Taraf Bilgileri
MÜŞTEKİ Kişi xxx
SANIK Kişi xxx Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık [Karar Verilmedi]
SANIK Kişi xxx Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık [Karar Verilmedi]
Duruşma Bilgileri
Yer Mahkeme Tarih İşlem
ADANA/MERKEZ Adana 19. Asliye Ceza Mahkemesi
Cevap: Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık Suçlaması ( Online Oyun )
Şimdi arkanıza yaslanın ve şunu yapmaya çalışın:
Sizin e-posta hesabınız çalınsa ve bununla uzun zamandır emek ve bir sürü para harcadığınız oyun karakterleriniz ele geçirilse, bunu yapan kişinin nasıl bir ceza almasını arzularsınız?
Bu sorunun cevabını buraya yazmayın. Kendinize karşı dürüst olup cevabı kendinize verin.