Asus Zenfone 3 Laser İade Talebi
Merhabalar
15 gün önce hepsiburadadan Asus zenfone 3 laser modelini satın aldım. Telefon geldiğinde hattı taktım ve sinyal gücünün zayıf olduğunu gördüm. En son 7.1.1 güncellemesinden sonra ise mobil verileri açtığımda com.android.phone durdu yazısı sürekli ekrana çıkıyor ve şebeke kesiliyordu. Bunun üzerine hepsiburadadan iade talebi oluşturup ürünü geri yolladım. İadem reddedildi. Nedenini arayıp müşteri hizmetlerine sorduğumda hat taktığınız için ürün ikinci el statüsüne geçmiş o yüzden iade alamıyoruz dediler. Hattı takmadan arızasını nasıl anlayayım dediğimde servise yollayın iade tutanağıyla iade edin dediler.
Alalı daha 1 ay olmadı. Şimdi ben asus servisine yollayıp arızasını belirtip iade tutanağı talep edebilir miyim? Bu süreç nasıl işler ne yapmalıyım? Sonuçta üründe üretim hatası var.
Cevap: Asus Zenfone 3 Laser İade Talebi
Uzaktan alışverişlerde iki türlü iade im kanı var:
1-Malı alırsınız, beğenmezsiniz, ambalajına zarar vermeden, ürünü hiç kullanmadan, halen "sıfır ürün" olarak satılabilecek şekilde iade edersiniz.
Bu kapsamda iade etme şansınız yok.
2-Ürünü satın aldığınızda kullanmaya başlarsınız, kısa süre içinde (bu süre 1 ay kadar olmalı, daha yeni değişti, yeni süreyi bilmiyorum) arızalanırsa "ayıplı ürün" sayılır ve size üç seçenek sunulur:
a) Ayıp kadar bedel indirimi
b) Ürünün yenisi ile değiştirilmesi
c) Ödediğiniz paranın iade edilerek ürünün geri alınması
Siz, bu kurala istinaden iade yapacaksınız. Bunun için de ürünün arızalı olması gerek. Arızalı olduğu ise servis raporu ile belirlenir.
Dolayısı ile servise "değişim" ya da "iade" talebi ile göndermeniz gerek.
Peki iade talebini servise yollarken bir dilekçe ile yanında mı göndermeliyim, yoksa müşteri hizmetlerine mi söylemeliyim?
Servise elden vermeye çalışın ve size verilecek formun üzerine "iade edilmek üzere" ya da "yenisi ile değiştirlmek üzere" diye yazılmasını sağlayın.
Afyondayım ne yazık ki elden verme olanağım yok servisler Ankara ve İstanbulda.
Bir HB müşterisi olarak yazıyorum:
Hepsiburada ya gönderin. Servise değil.
Hem HB mesajlarınızda hem de içine koyacağınız bir kağıda sorunu ve değişim / iade isteğinizi yazın. Servis ile asla muhatap olmayın.
Hepsiburadaya iade talebiyle yollamıştım zaten onlar ise hattı takıp kullandığım için ürünün 2. el statüsüne düştüğünü ve iade alamayacaklarını belirttiler. Kullanmadan nasıl arıza olduğunu anlarım dediğimde servise yollayın ve iade tutanağı isteyin, iade edilir dedi.
Başa döndük. İlk mesajımda açıklamıştım.
Siz "iade etmek istiyorum" derseniz, iade edemezsiniz.
"Arızalı" diyeceksiniz. Servise gönderilmesi talebi ile göndereceksiniz ve seçimlik haklarınızdan "bedel iadesi" seçtiğinizi bildireceksiniz.