İntihar sonrası istifa diekçesi
Merhaba;
Gerek İş arkadaşlarımdan gerekse bankalara olan borçlarımdan dolayı 06.03.2017 ( pazar günü) tarihinde inithara kakıştım. Gel gör ki burdayım. Pazartesi günü yakınlarım tarafından kurtarıldım. İş arkadaşlarım beni ararken inithar ettiğimi yakınımdan öğrenmişler. Ertesi sabah işe gittiğimde en iyi yolun istifa etmem yönünde olduğu müdür bey tarafıma iletti ve 2 haftalık izin vereceğini ve durumun tarafımca kararlaştırılmasını istedi. Bende izin aldım ve daha sonra iş arkadaşlarım aracılığıyla tarihsiz bir şekilde daha sonra ( izin bitişi ) kullanılmak üzere tarafımdan istifa dilekçesi alındı. O an iyi düşünemedim verdim. Ancak daha sonra aşağıdaki yazıyı hazırladım ve 13.03.2017 tarihinde müdüre teslim ettim.
"Tarafınızda bulunan istifa dileçesi; borçlarımdan dolayı ağır bunalımda olduğum dönemde ve bu bunalım sonrası intihar girişiminde bulunduğum günün ertesi sabahı 07.03.2017 tarihinde, sağlıklı düşence altında yazılmamıştır. İstifa dilekçesi vermemem durumunda; borç aldığım iş arkadaşlarımın işsiz kalabileceği ve zarar görebilecekleri, banka içi soruştuma geçirmem durumunda sicilimin bozulacağı ve yıllardır emek verdiğim bankacılık sektöründe bir daha iş bulamayabileceğim tarafıma aktarılması ve bu durumların üzerimde oluşturduğu baskı ile hazırlanmıştır. Hazırladığım istifa dilekçesi özellikle iş arkadaşlarımın zarar görmemesi ve borçlarımı ödeyebilmek için gerekli olan iş imkanlarımın kapanmaması için tarihsiz bir şekilde hazırlanmış ve tarafımdan alınmıştır.
O anki psikolojik durumum, baskı altında hazırlanması, kendi el yazım ile üzerine tarih atmadığımdan tarih yer almayan, işlem görmemiş ve iş arkdaşlarımın zarar görmemesi şartı ile hazırlanmış istifa dilekçesinin bu nedenlerden dolayı geçersiz olduğunu, işleme alınmamasını ve tarafıma iade edilmesini rica ederim. Ayrıca şu an devam eden yıllık izinim sonrası işimin başına döneceğimi, 6 yıllı aşkın çalıştığım bankamızda gösterdiğim iyi iş performansımın da azalma olmadan, aksine daha da azimli bir şekilde çalışacağımı bildiririm."
Yazıyı alır almaz tabi hemen istifa dilekçesini işleme almışlar. Yaklaşık 50.000 TL kıdem ve ihbar tazminatı, 2016 yılının hakedilmiş 6 bin TL performans primi gitmiş oldu. Dava açmayı düşünüyorum. Sizce açmalımıyım? Şu an pek param olmadığı için eğer dava açarsam ilk başta ne kadar bir tutar gerekir. Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla
Cevap: İntihar sonrası istifa diekçesi
Öncelikle intihar gibi bir düşünceyi aklınızdan atın.Hiç bir şey sağlığınızdan değerli değildir.İstifa dilekçesi vermeniz talihsizlik olmuş.İstifa durumunda kıdem ve ihbar tazminatınız olmadığı gibi ihbar sürenizi çalışmanız aksi halde iş yerine tazminat ödemeniz gerekir.Kendince iddia ettiğiniz sebepler yazdığınız istifa dilekçesi gerçeğini ortadan kaldırmaz.Bankacı olarak en iyi siz bilirsiniz imzanın ne denli önemli olduğunu.Benim o an aklım başımda değildi, arkadaşımı düşündüydüm, kendimi baskı altında hissettiydim gibi öne sürülen nedenler attığımız imzaları geçersiz kılsa hiç bir sözleşme, imza, tutanak, belge vs.'nin anlamı olmazdı.Şansınız istifa dilekçesi olduğu için çok az.Genede mahkemeye verip olayların yoğun baskı ve zorlama altında gerçekleştiğini söylerseniz şansınız olabilir.Durumunuza üzüldüğümü söylemeden edemeyeceğim.Hiç bir şey buna sebep olmamalı.Hele ki maddi bir durum yüzünden hayatınızı bitirmeyi asla düşünmeyin.Önce sağlığınızı toparlayın.Geri kalan her şey zamanla gerçekleşecektir.Esenlikle..
Cevap: İntihar sonrası istifa diekçesi
Dilekleriniz için teşekkürler. Biraz araştırdım kendi çapımda. Yanlışlar için şimdiden özür dilerim. Tutar tarafım; baskı altında olması ( arkadaşlarımında işssiz kalabileceği baskısı, iş bulamam vs.), tarihsiz alınıp daha sonra işleme alınması ( burada hem düşünmem hemde en azından 20 gün sonra yatacak primi alabilmem),bir de 55.000 TL'yi bırakıp işsiz bir şekilde istifa edilmesi ( hayatın olağan akışı ), hakedilmiş primin ödenmemesi (ilgili yargıtay kararı buldum), bir de psikoljim bozukken alınması ( Doğum sonrası ölen çocuğu yüzündne bunalıma girmiş bir kadından alınmış dileçenin geçersizliği ile ilgili yargıtay kararı buldum).
Burada dava açsam ilk başta avukatlar ne kadar bir ücret talep ediyor bilginiz var mıdır?
Saygılarımla